Αρχική Υγεία - Διατροφή Ασθένεια μυστήριο στην Ινδία συνδέεται με νικέλιο και μόλυβδο

Ασθένεια μυστήριο στην Ινδία συνδέεται με νικέλιο και μόλυβδο

0
Ινδία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκατοντάδες άνθρωποι αρρώστησαν από μία ασθένεια μυστήριο στην πόλη Ελούρου στην πολιτεία Άντρα Πραντές, της νότιας Ινδίας.

“Για καλό και για κακό”, το πρώτο πράγμα που έγινε είναι τεστ για COVID-19. Αλλά όλα βγήκαν αρνητικά.

Στον οργανισμό τους βρέθηκαν ίχνη βαρέων μετάλλων. Και συγκεκριμένα νικέλιο και μόλυβδος.

Οι άνθρωποι άρχισαν να καταρρέουν στον δρόμο με σπασμούς. Ένας άντρας πέθανε μετά από επιληπτικές κρίσεις, ναυτία και πόνο.

Η κυβέρνηση έστειλε επειγόντως ιατρικούς εμπειρογνώμονες στην πόλη των 20.000 ατόμων για να διερευνήσουν την αιτία. Τουλάχιστον 555 άτομα υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

“Οι περισσότεροι από τους ασθενείς έρχονται με μικρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, λόγω της κατάρρευσης στον δρόμο, δήλωσε ο Ας Ράμ ανώτερος γιατρός στο κυβερνητικό νοσοκομείο.
Αλλά μέσα σε μία ή δύο ώρες οι περισσότεροι είναι καλά.”

Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και πάνω από 300 παιδιά. Με τα περισσότερα από αυτά να παρουσιάζουν ζάλη, λιποθυμία, πονοκεφάλους και εμετό.

Μόλυβδος και νικέλιο

Δείγματα αίματος από 10 ασθενείς αποκάλυψαν υψηλά επίπεδα μολύβδου και νικελίου. Ωστόσο, το μέγεθος του δείγματος είναι πολύ μικρό για να βεβαιωθεί πως τα βαρέα μέταλλα είναι η αιτία.
Ωστόσο ξεκίνησε έρευνα για να βρεθεί η πηγή των μετάλλων και ο τρόπο διάδοσης.

Τα χημικά πρόσθετα στα φυτοφάρμακα

Στην περιοχή, ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές στην παροχή νερού και το γάλα.
Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι λένε ότι χημικά πρόσθετα στα φυτοφάρμακα μπορεί να έχουν διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας υπογραμμίζουν ως πιο πιθανή αιτία τις “δηλητηριώδεις οργανοχλωρικές ουσίες”.

Οι οργανοχλωρίνες ουσίες έχουν συνδεθεί με καρκίνο. Και απαγορεύονται σε πολλές χώρες. Η έκθεση σε αυτά μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, εμετό, τρόμο, σύγχυση, μυϊκή αδυναμία, ομιλία, σιελόρροια και εφίδρωση.

 

Διαφήμιση