Αρχική Ειδήσεις Τριήμερο πένθος στην Αυστρία, για την επίθεση – Μηνύματα συμπαράστασης από την...

Τριήμερο πένθος στην Αυστρία, για την επίθεση – Μηνύματα συμπαράστασης από την Ελλάδα

0
επίθεση Βιέννη
Διαφήμιση

Επτά θύματα της επίθεσης στη Βιέννη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο εκπρόσωπο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται. Και φέρουν τραύματα από σφαίρες και κοψίματα. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Τριήμερο πένθος στην Αυστρία, για την επίθεση

Για «ισλαμιστική επίθεση» κάνει λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, μιλώντας για το αιματηρό χθεσινοβραδινό χτύπημα στη Βιέννη. Στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις πολίτες, ενώ έπεσε νεκρός και ένας από τους δράστες.

Θα υπερασπιστούμε την δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Βιένης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ενισχυμένοι έλεγχοι γίνονται στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση.

Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες για υπόπτους από την αστυνομία σε 15 σπίτια. Ήδη είναι υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο.

Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Στοιχεία για τον δράστη της επίθεσης στη Βιέννη που οδήγησε στο θάνατο 4 ανθρώπους, δίνει ο διευθυντής της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter, Φλοριάν Κλενκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δράστης ήταν ο 20χρονος Κούρτιν Σ., που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Είχε «αλβανικές ρίζες» και οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Φλοριάν Κλενκ στο Twitter.

Και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

https://twitter.com/florianklenk/status/1323558904735944704

Μήνυμα συμπαράστασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε το βαθύ σοκ και την πλήρη αλληλεγγύη τους προς τον αυστριακό λαό μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το συμβάν επικοινώνησε με τον καγκελάριο Σεμπαστιάν Κούρτς.

Ν. Δένδιας: “Οι σκέψεις των Ελλήνων σε όσους επλήγησαν από την αποτρόπαια επίθεση στη Βιέννη”

«Οι σκέψεις των Ελλήνων είναι σε όσους επλήγησαν από την αποτρόπαια επίθεση στη Βιέννη», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Αυστρίας και τη στήριξή μας απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία», προσθέτει.

 

Διαφήμιση