Αρχική Περιβάλλον Το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους της περιοχής...

Το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους της περιοχής – Φωτογραφίες

0
πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη»
Διαφήμιση

Το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη», επί της οδού Θήρας, στην Κυψέλη, ανοίγει τις πόρτες του για τους κατοίκους της περιοχής μετά από πολύ καιρό. Το πάρκο επιστρέφει στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, για να δώσει μια ανάσα πρασίνου, μια αναζωογόνηση και μια επαφή με την φύση.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ και όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν είχε αξιοποιηθεί αλλά παρέμενε και εγκαταλελειμμένος και κλειστός για όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων, ανταποκρινόμενος σε ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, σε συνεννόηση με την ΔΕΗ μίσθωσε τον χώρο για τα επόμενα δέκα χρόνια με ένα συμβολικό ποσό.

πάρκο Κυψέλη

Το επόμενο βήμα έγινε αμέσως μετά. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και την Διεύθυνση Πρασίνου:

  • καθάρισαν και απολύμαναν τον χώρο
  • φρόντισαν το πράσινο
  • τοποθέτησαν παρτέρια και νέα φυτά

Η συντονισμένη προσπάθεια ήταν προσοδοφόρα. Ως αποτέλεσμα, το Πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» είναι πλέον ανοικτό για τους κάτοικους της περιοχής και αποτελεί ένα ευχάριστο στολίδι δίνοντας μία νότα πράσινου, στην περιοχή της Κυψέλης.

πάρκο καθαριότητα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε χαρακτηριστικά για το πάρκο στην Κυψέλη που θα είναι ανοικτό από εδώ και πέρα:

«Το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» επιστρέφει στους ιδιοκτήτες του. Σε όλες τις οικογένειες της Αθήνας. Εκεί που ανήκει κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου της πόλης. Καθαρό, με περιποιημένο πράσινο και φροντίδα στον εξοπλισμό του. Οι πόρτες του άνοιξαν και δεν ξανακλείνουν, για να δώσει ακόμη μία ανάσα στις γειτονιές. Με ένα συμβολικό τίμημα του Δήμου μας προς την ΔΕΗ, το χαιρόμαστε και πάλι».

πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη»

Διαφήμιση