Αρχική COVID-19 Πότε θα κριθεί αν θα παραταθεί ή όχι το lockdown-Έκτακτη σύσκεψη σε...

Πότε θα κριθεί αν θα παραταθεί ή όχι το lockdown-Έκτακτη σύσκεψη σε Θεσσαλονίκη

0
Κικίλιας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την άλλη εβδομάδα κρίνεται αν θα βγούμε από το lockdown στις 30 Νοεμβρίου ή αν θα δοθεί παράταση.

Αυτό τόνισε ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Το άνοιγμα είπε, ότι θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά.

Σύμφωνα με τον κ.Βατόπουλο, είναι λογικό να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη.
Όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά του στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα, τόνισε. “Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη ο Β. Κικίλιας

Η διασπορά του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη έχει υπερβεί κατά πολύ ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους υπολογισμούς των επιστημόνων.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε χθες ότι η θετικότητα του ιού στη Θεσσαλονίκη έχει ανέλθει στο 32%, προκαλώντας σοκ και δέος στην πλειοψηφία των κατοίκων.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, η παρακολούθηση της παρουσίας του ιού στα λύματα κατέγραψε άνοδο μέχρι και 290%, άνοδος που αποτυπώθηκε όλο το τελευταίο διάστημα στον αριθμό των νέων περιστατικών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη. Και έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

 

Διαφήμιση