Αρχική COVID-19 Σύσκεψη για κορονοϊό στο Μαξίμου – Σενάρια για σφράγισμα χερσαίων συνόρων

Σύσκεψη για κορονοϊό στο Μαξίμου – Σενάρια για σφράγισμα χερσαίων συνόρων

0
Μέγαρο Μαξίμου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό -ιδιαίτερα για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας- θα εξεταστούν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα Πέμπτη 19/11 στο Μαξίμου.
Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Βασίλης Κικίλιας, Σωτήρης Τσιόδρας, και Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την αύξηση των κρουσμάτων. Χθες Τετάρτη, επιστρέφοντας από το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενημερώθηκε -σε έκτακτη σύσκεψη- από τους στενούς του συνεργάτες για την κατάσταση.

Αυτό που έχει ανησυχήσει τόσο τους λοιμωξιολόγους όσο και το κυβερνητικό επιτελείο είναι πως τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να αυξάνονται. Παρά το γεγονός ότι στην πόλη ισχύει lockdown από τις 3 Νοεμβρίου. Χθες έφτασαν τα 905.

Ο υπουργός Υγεία Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι ο νομός βρίσκεται πλέον στο “κόκκινο”. Οι μισοί διασωληνωμένοι στην χώρα, νοσηλεύονται στη βόρεια Ελλάδα. Στα όρια τους είναι οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη.

Ετοιμάζουν βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμορφώνονται ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με κάψουλες ασθενείς σε νοσοκομεία της Αττικής.

Την κυβέρνηση προβληματίζει επίσης η έντονη κινητικότητα στην Βόρεια Ελλλάδα στα χερσαία σύνορα. Ιδιαίτερα από τους εργάτες γης που έρχονται στη Ελλάδα αυτό το διάστημα, από χώρες που είναι πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Γι΄αυτό στην σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων. Κάτι που θεωρείται η έσχατη λύση. Σε μια προσπάθεια να σφραγιστεί η Βόρεια Ελλάδα και να περιοριστεί η διασπορά του ιού από τις μετακινήσεις. Κάτι που θεωρείται η έσχατη λύση.

Στο “τραπέζι” θα πέσουν και άλλες προτάσεις. Εισηγήσεις υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

 

 

Διαφήμιση