Αρχική Πολιτισμός Σαββατοκύριακο με δύο live streaming θεατρικές παραστάσεις

Σαββατοκύριακο με δύο live streaming θεατρικές παραστάσεις

0
Live steaming θέατρο
Διαφήμιση

Ο πολιτισμός, η τέχνη και το θέατρο δεν σταματάνε ποτέ. Η τέχνη είναι δημιουργία και πάθος και συνεχίζει να υπάρχει και να εξελίσσεται κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Για όλους τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού και ειδικά δε του θεάτρου που στερήθηκαν τις παραστάσεις που γέμιζαν την ψυχή τους φως, μπορούν να συνεχίσουν να τις απολαμβάνουν μέσα από live streaming παραστάσεις. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού και το επικείμενο lockdown να μας στέρησε την ανθρώπινη επαφή αλλά σίγουρα δεν μπορεί να στερήσει την δίψα μας για τον πολιτισμό και την αγάπη μας για το θέατρο. Προτείνουμε δύο παραστάσεις για αυτό το σαββατοκύριακο, για να απολαύσετε την μαγεία του θεάτρου μέσα από τις οθόνες σας.

Εθνικό Θέατρο: «Η κυρία του Μαξίμ», του Ζωρζ Φεντώ, σε live streaming

Αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 19:30, η παράσταση «Η κυρία του Μαξίμ» ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, απευθείας από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το αριστούργημα του Ζωρζ Φεντώ, σκηνοθετημένο από τον Θωμά Μοσχόπουλου, είναι μία παράσταση που παρουσιάζει την κοινωνία και τις ανθρώπινες ψυχές.

Ένας συντηρητικός γιατρός ονόματι Πετυπόν ξυπνάει στο σπίτι του έπειτα από ένα ξενύχτι στο οποίο τον παρέσυρε ο νεαρός φίλος του Μονζικούρ. Η χθεσινή βραδιά έχει διαγράφει από τη μνήμη του, αυτό που αντικρίζει όμως στο κρεβάτι του, μια νεαρή χορεύτρια από το «Μαξίμ», προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Η νεαρή χορεύτρια αρνείται να φύγει από το σπίτι του, ακόμα και όταν εμφανίζεται η θρησκόληπτη σύζυγός του. Στη συνέχεια ακολουθεί πανικός…

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο θα είναι με τη μορφή κωδικού πρόσβασης.

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Στη μετάδοση θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής αγγλικών υποτίτλων.

Η παράσταση δεν θα είναι διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.

Θέατρο Πορεία: «ΑΡΙΣΤΟΣ», σε live streaming

Αυτή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 21:00 έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την βραβευμένη παράσταση «ΑΡΙΣΤΟΣ», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου

Κεντρικό θέμα της παράστασης είναι η ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Εννέα χαρακτήρες οι οποίοι ερμηνεύονται από τρεις ηθοποιούς συνθέτουν το προφίλ του Αρίστου:

  • ο φίλος από την Τούμπα
  • η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του
  • ένας αχθοφόρος του λιμανιού
  • ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς
  • ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων
  • ένας συντηρητικός αστός της παραλίας
  • το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι
  • η τραβεστί Λολό
  • μία λαϊκή τραγουδίστρια

Η ιστορία μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας.

Για να αποκτήσετε το εισιτήριο σας επισκεφτείτε την σελίδα του Θέατρου Πορεία, και κάντε εγγραφή.

Τιμή εισιτηρίου: 7€

 

Διαφήμιση