Αρχική Καταστροφές Σάμος: Εκκενώνονται προληπτικά περιοχές του νησιού – Φόβοι για μετασεισμό

Σάμος: Εκκενώνονται προληπτικά περιοχές του νησιού – Φόβοι για μετασεισμό

0
Σάμος σεισμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεκίνησε εκτάκτως σήμερα το πρωί με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Στάντζου, προληπτικά η εκκένωση της Ανατολικής Σάμου.
Ο λόγος; Ο φόβος για έναν μεγάλο μετασεισμό.

Την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ο σεισμός των 7 Ρίχτερ στην Σάμο, στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψε περιουσίες.

Και τώρα ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού εκκενώνεται. Πρόκειται για περιοχές της πόλη της Σάμου καθώς και της κοινότητα Βαθέος, οι κάτοικοι των οποίων μεταφέρονται σε ξενοδοχεία του νησιού.

Απομακρύνεται οργανωμένα ο πληθυσμός που κατοικεί:

  • Στην πόλη της Σάμου, στο τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή
  • Στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας.

Τι λέει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την έκτακτη ανακοίνωση του δήμου “η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα. Και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο”.

Γ. Χουλιάρας: “Αποφύγετε τα παλιά κτίρια”

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν παλιά κτίρια.

Καταγραφή
 

Διαφήμιση