Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Πώς να ψωνίσετε προϊόντα καθαρισμού, αποφεύγοντας τα τοξικά

Πώς να ψωνίσετε προϊόντα καθαρισμού, αποφεύγοντας τα τοξικά

0
Καθαριότητα - Καθαριστικά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εν μέσω μιας πανδημίας, οι πωλήσεις προϊόντων καθαρισμού αυξήθηκαν στα ύψη. Πολλοί αισθάνονται την ανάγκη να καθαρίζουν συχνότερα.

Η γνώση του τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε είδη καθαρισμού μπορεί να αποτρέψει την χρήση ανεπιθύμητων και επικίνδυνων τοξικών στο σπίτι.

Ο λογικός φόβος της εξάπλωσης του COVID-19 οδήγησε σε μια τεράστια αύξηση στη χρήση πλήθους προϊόντων.

Από καθαριστικά φούρνων, αποσμητικά χώρου, καθαριστικά μπάνιου τουαλέτας, απορρυπαντικό και μαλακτικά ρούχων, χημικά μαντηλάκια και σπρέι, η προσπάθεια να γίνουν οι χώροι καθαροί και χωρίς μικρόβια έχει γίνει βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα προϊόντα καθαρισμού και απολυμαντικά είναι από τα πιο τοξικά προϊόντα που πωλούνται σήμερα.

Καθαριότητα - Καθαριστικά

Η διαφορά καθαρισμού και απολύμανσης

Η απομάκρυνση των μικροβίων -η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία του ανθρώπου- μπορεί να γίνει με προϊόντα που είναι πολύ λιγότερο επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε σχέση με τα ισχυρότερα χημικά που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση μολυσματικών βακτηρίων και ιών.

Για απλό καθαρισμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασφαλή, αποτελεσματικά καθαριστικά όπως υγρά σαπούνια φτιαγμένα χωρίς άρωμα, χρωστικά και συντηρητικά. Αυτά δεν περιέχουν αντιβακτηριακές χημικές ουσίες που δεν είναι απαραίτητες για τον βασικό καθαρισμό.

Η απολύμανση, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται στη χρήση χημικών ουσιών. Για τη θανάτωση μικροβίων σε επιφάνειες.

Αλλά αυτό συνεπάγεται τη χρήση προϊόντων με πολύ ισχυρότερες και δυνητικά θανατηφόρες χημικές ουσίες.

Τα απολυμαντικά είναι χημικές ουσίες που μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία που μπορεί να γίνουν εμφανείς μετά από βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια χρήση.

Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. Καθώς και άλλων ενδοκρινικών διαταραχών εάν η προστασία για επαφή με το δέρμα, εισπνοή και αερισμό της περιοχής χρήσης δεν γίνεται σωστά.

Καθαριότητα - Καθαριστικά

Επιπτώσεις στην υγεία από προϊόντα καθαρισμού

Οι ερευνητές έχουν δείξει επιπτώσεις στην υγεία τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους για πολλές κατηγορίες χημικών συστατικών καθαρισμού.

Οι φθαλικές ενώσεις, μια κατηγορία χημικών ουσιών που προστίθενται για άρωμα ή «άρωμα», προορίζονται να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της οσμής του προϊόντος.

Η έκθεση φθαλικού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συσχετιστεί με αναπτυξιακές ανωμαλίες τόσο σε μελέτες σε ζώα όσο και σε ανθρώπους.

Καθαριότητα - Καθαριστικά

Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά προϊόντων καθαρισμού

1. Άρωμα – Αποφύγετε το

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να περιορίσετε τις επιλογές των προϊόντων σας είναι η άμεση εξάλειψη κάθε προϊόντος με άρωμα. Αυτό το άρωμα “φρέσκο ​​αεράκι” ή λεμόνι μπορεί αρχικά να μυρίζει καλά, αλλά το άρωμα δεν διαρκεί. Τι διαρκεί; Τα διάφορα χημικά που δημιούργησαν αυτό το άρωμα.

Πολλά αρώματα περιέχουν φθαλικά άλατα, τα οποία συνδέονται με κινδύνους για την υγεία. Συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών προβλημάτων και του καρκίνου.

2. Με χλωρίνη; Μπορείς χωρίς αυτή

Αποφύγετε οτιδήποτε περιλαμβάνει χλωρίνη. Αυτές οι ουσίες είναι ερεθιστικές και διαβρωτικές. Ενώ το λευκαντικό είναι συνήθως γνωστό ως ισχυρό απολυμαντικό, υπάρχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Όπως βορικό νάτριο.

Ελέγξτε αν υπάρχουν προειδοποιήσεις στην ετικέτα. Όπως “εύφλεκτο”, “χρήση σε αεριζόμενο χώρο” κ.λπ. – εάν το προϊόν είναι επικίνδυνο, αυτή είναι μια κόκκινη σημαία και πρέπει να αποφεύγεται.

3. Ελέγξτε την πίσω ετικέτα

Ανατρέξτε στο πίσω μέρος των προϊόντων και ελέγξτε τη λίστα συστατικών. Πολλά προϊόντα δεν έχουν λίστες συστατικών. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περιέχουν τοξικά συστατικά, αλλά η διαφάνεια είναι βασική.

Μη διστάσετε να αναζητήσετε μια λίστα στο διαδίκτυο ή να ακολουθήσετε προϊόντα που είναι ανοιχτά σχετικά με τα συστατικά τους.

4. Συστατικά προς αποφυγή

Πρέπει να αποφεύγονται τα καθαριστικά που περιέχουν άρωμα, λευκαντικό ή αμμωνία, αλλά υπάρχουν και άλλα συστατικά που πρέπει να προσέξετε. Όπως:

  • Τεταρτοταγές αμμώνιο: Ερεθιστικό των πνευμόνων που συμβάλλει στο άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, παραμένει στις επιφάνειες πολύ μετά τον καθαρισμό.
  • Parabens: Διαταράκτης ορμονών μπορεί να συμβάλει σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.
  • Τρικλοζάνη: Διαταράκτης ορμονών και μπορεί επίσης να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  • Φορμαλδεΰδη: Προκαλεί ερεθισμό των ματιών, της μύτης και του λαιμού. Μελέτες δείχνουν ότι η έκθεση στη φορμαλδεΰδη συνδέεται με ορισμένες ποικιλίες καρκίνου. Μπορεί να βρεθεί σε προϊόντα ή να γίνει υποπροϊόν χημικών αντιδράσεων στον αέρα.
Διαφήμιση