Αρχική Ελλάδα Ποιοι είναι οι Έλληνες ομογενείς που εκλέχθηκαν στις ΗΠΑ

Ποιοι είναι οι Έλληνες ομογενείς που εκλέχθηκαν στις ΗΠΑ

0
Νικόλ Μαλλιωτάκη AP
Η ομογενής βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, στο αρχηγείο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Στάτεν Αϊλαντ, Τρίτη 3 Νομεβρίου, 2020. Εθνικός Κήρυξ /Alexandra Salmieri/Staten Island Advance via AP
Διαφήμιση

Ανάμεσα στους υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών του 2020, ήταν και αρκετοί Έλληνες Ομογενείς. Οι ψήφοι φαίνεται να ευνόησαν την επανεκλογή τους στα πολιτειακά και ομοσπονδιακά όργανα, ενώ υπήρξε και μία νέα προσθήκη, που αφορά γυναίκα πολιτικό.

Εκείνοι που επανεκλέγονται στα Ομοσπονδιακά Βουλευτικά Έδρανα είναι οι Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanis), Κρις Πάππας (Chris Pappas), Ντίνα Τάιτους (Dina Titus) και Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist).

Ενώ, για πρώτη φορά σύμφωνα με τον Εθνικός Κήρυκας εκλέγεται η Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) στην Ομοσπονδιακή Βουλή, και αυτό αποτελεί μια σημαντική προσθήκη, καθώς συνεπάγεται μία ακόμη αντιπρόσωπος τόσο της Ομογένειας, όσο και των ελληνικών ζητημάτων.

Από την άλλη, στα πολιτειακά Όργανα της Νέας Υόρκης, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εκλογή του Ιωάννη-Αλέξανδρου Σακέλου (John – Alexander Sakelos) στην Περιφέρεια 26, αλλά και του Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis) που εξελέγη για πρώτη φορά στην Περιφέρεια 64, επικρατώντας με άνεση.

Παράλληλα, στην Πολιτειακή Γερουσία θα βρίσκονται ξανά οι Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris) και Τζέιμς Σκουφής (James Skoufis). Ενώ, ο Ανδρέας Γουναρδής (Andrew Gounardes), έχασε την δύσκολη μάχη για επανεκλογή στην 39η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Διαφήμιση