Αρχική Περιβάλλον Ποιες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων δημοπρατούνται εντός του 2020

Ποιες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων δημοπρατούνται εντός του 2020

0
Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβήτων
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η δημοπράτηση Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο που αναμένεται άμεσα και εντός του 2020. Το “πράσινο φως” για τη δημοπράτηση ΜΕΑ, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, ανάβουν οι προγραμματικές συμβάσεις που συνήψαν ο Φορέας Διαχείρισης Στερέων Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων με τον ΦοΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) και ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την απόκτηση -και στις δύο περιπτώσεις- διαχειριστικής επάρκειας για έργα ΕΣΠΑ.

Με τις προαναφερόμενες προγραμματικές συμβάσεις μπορούν να δημοπρατηθούν άμεσα και εντός του 2020 οι εξής μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο:

  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στη Λέρο
  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Κάρπαθο
  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Μήλο

Παράλληλα δρομολογούνται

Επίσης, μετά την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική δημοπράτηση εντός του έτους των εξής έργων διαχείρισης απορριμμάτων:

  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Κεφαλονιά
  • Η Μονάδα Επεξεργασίας στην Κέρκυρα (επαναδημοπράτηση)
  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Νάξο
  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Τήνο

Εντός του 2021

Σημειώνεται ότι οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σύρο και την Άνδρο -οι οποίες προβλέπονται στις προγραμματικές συμβάσεις του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου-  αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του πρώτου 4μήνου του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και ο ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου συστάθηκαν με τον περιβαλλοντικό νόμο 4685 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.

Διαφήμιση