Αρχική Περιβάλλον Οι κόκκινες καρδιές σε Προποντίδα και Μουδανιά για μια δράση με μεγάλη...

Οι κόκκινες καρδιές σε Προποντίδα και Μουδανιά για μια δράση με μεγάλη σημασία

0
κόκκινες καρδιές
Εικόνα: voria.gr
Διαφήμιση

Μεγάλες κόκκινες καρδιές με σκοπό να συλλεχτούν πλαστικά καπάκια με ανταποδοτική δράση τοποθέτησε ο δήμος Νέας Προποντίδας στο κέντρο της Νέας Μουδανιάς και της Νέας Καλλικράτειας.

Οι καρδιές αυτές έχουν ως στόχο να προσφέρουν τόσο στο περιβάλλον όσο και στον συνάνθρωπο. Μια δράση που έχει μεγάλη σημασία και προσφορά. Σκοπός είναι οι καρδιές να γεμίσουν με πλαστικά καπάκια. Σε επόμενη φάση τα καπάκια θα συλλέγονται και θα ανακυκλώνονται. Ως ανταπόδοση ο δήμος θα προμηθεύεται αναπηρικά αμαξίδια, για τους συμπολίτες που τα χρειάζονται ή απινιδωτές ή σχολικά είδη. 

“Είναι μία κίνηση με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά και κίνηση προσφοράς στον συνάνθρωπο”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμος.

Οι καρδιές έχουν ήδη ξεκινήσει να γεμίζουν με πλαστικά καπάκια.

Επιπλέον, ο δήμος υπενθυμίζει ότι καπάκια συλλέγονται σε:

  • Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα
  • Δημόσιες υπηρεσίες
  • Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Συλλόγους κ.ά.
  • ιδιωτικά στο σπίτι μας

Το καλοκαίρι ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Μαρμαρά είχε επίσης τοποθετήσει αντίστοιχες κόκκινες καρδιές, στις κεντρικές πλατείες του Νέου Μαρμαρά, στην Σιθωνία Χαλκιδικής.

“Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε μπορούμε να προσφέρουμε έμπρακτα αγάπη και ελπίδα σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Ευχόμαστε όλοι οι δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας αυτή” είχε αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών του Νέου Μαρμαρά.

Διαφήμιση