Αρχική Περιβάλλον Μόντρεαλ: Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Νοέμβρη

Μόντρεαλ: Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Νοέμβρη

0
Μόντρεαλ
Διαφήμιση

Πρωτόγνωρη θερμοκρασία για τον μήνα Νοέμβρη βίωσε η πόλη του Μόντρεαλ στον Καναδά. Η καναδική αυτή πόλη έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Νοέμβριο, καταγράφοντας 22,4 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια στιγμή στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της χώρας οι καιρικές συνθήκες είναι ασυνήθιστα καλές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Environment Canada.

Η θερμοκρασία άφησε έκπληκτους τόσο τους κατοίκους όσο και τους μετεωρολόγους. “Δεν έχουμε δει ποτέ 22,4 βαθμούς Κελσίου τον Νοέμβριο, πολύ απλά πρόκειται για απόλυτο ρεκόρ για τον μήνα”, υπογράμμισε η μετεωρολόγος Μαριάν Πελτιέ.

Στο Μόντρεαλ το υψηλότερο ρεκόρ για τον μήνα είχε σημειωθεί πριν από 72 χρόνια, όταν το 1948 κατέγραψε 18,3 βαθμούς Κελσίου. Η μέση θερμοκρασία για την πόλη κοντά στο Νοέμβρη είναι περίπου 7 βαθμοί.

Αυτή η υψηλή θερμοκρασία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και σήμερα. Από αύριο η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει και πάλι πτώση.

Ωστόσο, αυτή η υψηλή θερμοκρασία έχει επηρεάσει και το νότιο Κεμπέκ, αλλά και το Οντάριο, όπου στις πόλεις Τορόντο και Ουίνδσορ καταγράφηκαν 24 βαθμοί Κελσίου. Από τον ζεστό αέρα που επικρατεί στην ατμόσφαιρα επηρεάζονται επίσης, οι επαρχίες Νιού Μπράνσγουικ και Νέα Σκοτία, στα ανατολικά.

 

Διαφήμιση