Αρχική Καταστροφές Μάτι: Αναβάθμιση κατηγοριών σε κακουργήματα αιτείται γυναίκα που έχασε την οικογένεια της

Μάτι: Αναβάθμιση κατηγοριών σε κακουργήματα αιτείται γυναίκα που έχασε την οικογένεια της

0
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. (Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
(Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύζυγος και μητέρα που έχασε τα δύο της παιδιά και τον άνδρα της από τη φονική πυρκαγιά, των 102 νεκρών στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, ζητά τώρα με αίτηση που κατέθεσε στον ανακριτή την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για νέα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Καπερνάρος, πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Βαρβάρας Βουκάκη – Φύτρου, κατέθεσε τη σχετική αίτηση στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μορνέρη, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση αυτή και ζητά επί της ουσίας να διωχθούν για κακουργηματική αμέλεια αλλά και για μετέπειτα ενέργειες συγκάλυψης της αλήθειας, τα πρόσωπα που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη κατάσβεσης της πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Η κ. Φύτρου επικαλείται νεότερα στοιχεία, που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία τους τελευταίους μήνες, ζητά από τον ανακριτή να ενημερώσει αρμοδίως την Εισαγγελία της Αθήνας, όπως προβλέπει ο νόμος.

“Υπέγραψαν την εξαφάνιση των στοιχείων απόδειξης των εγκληματικών τους ενεργειών εκείνης της ημέρας”

Στην αίτηση, μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι συνήφθη σύμβαση δύο χρόνια μετά την φονική πυρκαγιά στην οποία περιλαμβάνονται μία σειρά από συγκεκριμένους όρους ,όπως αφαίρεση/αλλαγή των καταγεγραμμένων τηλεφώνων και η αλλαγή των σκληρών δίσκων αποθήκευσης υλικού. Συνεπώς, με αυτή τη βάση, η ίδια αναφέρει ότι “υπέγραψαν την εξαφάνιση των στοιχείων απόδειξης των εγκληματικών τους ενεργειών εκείνης της ημέρας“.

Καταγγελία πλαστογραφίας

Επιπρόσθετα, καταγγέλλει ότι πλαστογραφήθηκε το ημερολόγιο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ), καθώς εκ των υστέρων φαίνεται να προστέθηκε η φράση “Μετάβαση στο Νέο Βουτζά 37 ρίψεις”.

Υπογραμμίζει δε ότι σηκώθηκαν 3 ελικόπτερα για την Κινέτα και κανένα για το Μάτι.

Στη συνέχεια, επικαλείται μία σειρά από καταθέσεις μαρτύρων και τονίζει ότι επί της ουσίας το αρμόδιο Συντονιστικό Κέντρο ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό ανθρώπων στη θάλασσα , το οποίο με τη σειρά του είχε την αντίστοιχη ενημέρωση από την Δανία.

Ο αρμόδιος ανακριτής θα αξιολογήσει τη συγκεκριμένη αίτηση άσκησης συμπληρωματικών διώξεων, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Διαφήμιση