Αρχική COVID-19 Κυλιόμενα lockdown προτείνουν ειδικοί – Τι αλλάζει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Κυλιόμενα lockdown προτείνουν ειδικοί – Τι αλλάζει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

0
Β.Κικίλιας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τρεις φόρες της εβδομάδα θα πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.
Αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα. Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00.

Κάθε Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώνει για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή θα συμμετέχει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έκκληση Σ. Πέτσα για ατομική ευθύνη

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φθάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε.

Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί.
Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του lockdown θα είναι εντατικοί και εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δε θα γίνονται ανεκτές».

Κυλιόμενα lockdown προτείνουν επιδημιολόγοι

Ένα είδος κυλιόμενης καραντίνας, προτείνουν επιδημιολόγοι. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η κ. Γιαμαρέλλου εξήγησε πρόκειται για ένα 15ήμερο lockdown και μετά εναλλαγή με διαστήματα άρσης μέτρων.
Το μέτρο προτείνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί χρόνος για το ΕΣΥ, αλλά και να “ανασάνουν” οι πολίτες από τους περιορισμούς.

Με την συγκεκριμένη πρόταση διαφωνεί ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Μιλώντας στο Θέμα Radio 104.6 είπε πως «αυτή η λογική είναι κακή νοοτροπία. Και δεν είναι πρακτική γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να προσαρμοστεί».

Όπως υπογράμμισε «το μέτρο του lockdown θα έπρεπε να είχε ληφθεί πριν από 3-5 εβδομάδες για να δούμε τώρα αποτέλεσμα».

Διαφήμιση