Αρχική Μεταφορές Δύο διευκολύνσεις από τον ΟΣΕΘ για τη Θεσσαλονίκη

Δύο διευκολύνσεις από τον ΟΣΕΘ για τη Θεσσαλονίκη

0
DROMOLOGIO EXYPHRETHSHS NOSOKOMEION THESS parakampsi grammis 32
Διαφήμιση

Δύο σημαντικές διευκολύνσεις στις μεταφορές των πολιτών της Θεσσαλονίκης και εν όψει πανδημίας, θα είναι πλέον σε ισχύ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Ο.Σ.Ε.Θ. που αφορούν την παράταση κυκλοφορίας των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, αλλά και την εισαγωγή νέου δρομολογίου που θα εξυπηρετεί τα νοσοκομεία της πόλης

Η γραμμή 32Ν

Συγκεκριμένα, το νέο δρομολόγιο λεωφορείου, αφορά μια έξυπνη ιδέα των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που υιοθετήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί εργαζόμενους και ασθενείς στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, «Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης. 

Ο ΟΣΕΘ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη, το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των δημόσιων επιβατικών αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, στη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε το δρομολόγιο παραλλαγής της γραμμής 32 «Κάτω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους», το οποίο έχει ήδη ετοιμότητα να υλοποιήσει ο ΟΑΣΘ.

Έτσι από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, τίθεται σε λειτουργία η γραμμή 32Ν, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο Κάτω Ηλιούπολη – Ιπποκράτειο, με τερματισμό στο σταθμό της Βούλγαρη

Η συγκεκριμένη παραλλαγή έρχεται σε μία χρονική περίοδο που επικρατούν ιδιαίτερες και χωρίς προηγούμενο συνθήκες, οι οποίες επιβάλλουν την απόσταση για την προφύλαξη της διασποράς του κορωνοϊού και τη βελτίωση των μετακινήσεων του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων των νοσοκομείων της πόλης της Θεσσαλονίκης. 

Η λεωφορειακή γραμμή 32Ν θα εκτελεί το δρομολόγιο Κ. Ηλιούπολη – Ιπποκράτειο, με τρία δρομολόγια ημερησίως, σε ώρες οι οποίες εξυπηρετούν τις βάρδιες των εργαζομένων στα πέντε νοσοκομεία και θα εξυπηρετεί όλες τις στάσεις αστικής συγκοινωνίας που υφίστανται στη διαδρομή της.

Η χρήσιμη αυτή παραλλαγή της γραμμής, εκτός όλων των άλλων θα εξυπηρετεί τον οδό Αγίου Δημητρίου, η οποία δεν καλύπτεται από πολλές λεωφορειακές γραμμές, καθώς και τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, η οποία επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα εξυπηρέτησης. 

Ωράριο εξυπηρέτησης της 32Ν

Το πρωινό δρομολόγιο θα αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό Ηλιούπολης στις 5.45, το μεσημεριανό στις 13.45 και το βραδινό στις 21.45. Αντίστοιχα, τα δρομολόγια θα αναχωρούν από τον τερματικό σταθμό Βούλγαρη στις 7.15 το πρωί, στις 15.15 το μεσημέρι και στις 23.15 το βράδυ. 

Παράταση της κυκλοφορίας των ταξί στις λεωφορειολωρίδες

Ταξί ΘεσσαλονίκηςΤην παράταση της κυκλοφορίας των ταξί στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί στη Θεσσαλονίκη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εισηγείται ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να τροποποιηθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. 

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την ελεύθερη διέλευση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, εφόσον υπάρχει επιβάτης. Η στάση των ταξί εντός των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των λεωφορείων προκειμένου να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται επιβάτες, θα γίνεται στις ειδικές εσοχές. 

Η σχετική απόφαση ελήφθη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων με ταξί και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid – 19. Στο τέλος της χρονικής περιόδου θα επαναξιολογηθούν με ειδικές έρευνες του ΟΣΕΘ οι διαμορφωμένες συνθήκες στην αστική συγκοινωνία και στη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων στην πόλη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών.  

Στο μεταξύ, ο ΟΣΕΘ ανακοινώνει ότι με την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο τέταρτο επίπεδο προληπτικών μέτρων και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η πληρότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ορίζεται στο 50%

Διαφήμιση