Αρχική Ανακύκλωση Διαδικτυακός διαγωνισμός από το ΥΠΕΝ με δώρο της Σίλιας Κριθαριώτη

Διαδικτυακός διαγωνισμός από το ΥΠΕΝ με δώρο της Σίλιας Κριθαριώτη

0
ΑΘΕΑΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Διαφήμιση

Εσείς τι γνωρίζετε για την ανακύκλωση, τη μείωση και την επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων; Το ξέρατε ότι ένα μικρό και ελαφρύ κινητό τηλέφωνο δημιουργεί κατά την παραγωγή του 86 κιλά αποβλήτων;

Με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) από 21 έως 29 Νοεμβρίου 2020, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

22.10.2020 ΥΠΕΝ + ΣΙΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ
Σίλια Κριθαριώτη και Κωστής Χατζηδάκης κρατούν την τσάντα που σχεδίασε η ίδια 22.10.20

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εποχής, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω του επίσημου λογαριασμού του Υπουργείου στο Instagram. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Οι νικητές, που θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης, θα λάβουν ως συμβολικό δώρο την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα του ΕΟΑΝ, σχεδιασμένη από τη Σίλια Κριθαριώτη.

Σημειώνεται πως το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων είναι τα «αθέατα απόβλητα», δηλαδή τα απόβλητα τα οποία δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μικρό και ελαφρύ κινητό τηλέφωνο δημιουργεί κατά την παραγωγή του 86 κιλά αποβλήτων!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης για την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων στην Ευρώπη. Χιλιάδες εθελοντές ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το τρίπτυχο «Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση» (3Rs=Reduce, Reuse, Recycle), που βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού της Εβδομάδας.

Προπόνηση με το quiz του ΕΟΑΝ

Όσοι επιθυμούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες τους στο διαγωνισμό μπορούν να συμπληρώνουν το quiz του ΕΟΑΝ στην ιστοσελίδα του. Ο ΕΟΑΝ είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας.

Δείτε πώς να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό εδώ

Διαφήμιση