Αρχική Ενέργεια Covid-19 και κλίμα: Λιγότερες μετακινήσεις-Περισσότερη κατανάλωση ενέργειας

Covid-19 και κλίμα: Λιγότερες μετακινήσεις-Περισσότερη κατανάλωση ενέργειας

0
τηλεργασία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα “πάνω-κάτω” φέρνει για τα οφέλη του κλίματος, την “ασημένια επένδυση” της πανδημίας Covid-19 μία νέα έρευνα.

Τα στοιχεία της αποδεικνύουν πως στις ΗΠΑ δαπανήθηκαν περίπου 6 δις δολάρια για πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια κατοικιών από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2020.

Ο λόγος; Η τηλεργασία που μπορεί τελικά να μην είναι τόσο φιλική προς το κλίμα όσο νομίζουμε.

“Η σχετική ενεργειακή ένταση θέρμανσης και ψύξης σπιτιών εργαζομένων και όχι μεμονωμένου γραφείου υποδηλώνει ότι το μέλλον της εργασίας από το σπίτι δεν είναι τόσο πράσινο”.

Αυτό υποστηρίζει ο οικονομολόγος Στιβ Σικάλα στο Πανεπιστήμιο Ταφτς, που πραγματοποίησε την έρευνα.

τηλεργασία

Πώς άλλαξαν τα πρότυπα χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω Covid-19

Η μελέτη εξετάζει πώς άλλαξαν τα πρότυπα χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ λόγω του Covid-19.

Και διαπίστωσε μείωση 12% της ισχύος που χρησιμοποιείται στον εμπορικό τομέα και πτώση της βιομηχανικής κατά 14%.
Αυτοί οι αριθμοί δεν διαφέρουν από τους αντίστοιχους στην οικονομική κρίση του 2008. Και χαρακτηρίζονται φυσιολογικοί για οποιαδήποτε οικονομική ύφεση.

Ωστόσο, τα πρότυπα κατοικιών ήταν διαφορετικά. Με αύξηση 16% στην οικιακή χρήση κατά τις ώρες εργασίας.

Η διαφορά μεταξύ της χρήσης ενέργειας τα Σαββατοκύριακα – που είναι συνήθως πολύ υψηλότερη από τις καθημερινές όταν οι άνθρωποι είναι στη δουλειά ή στο σχολείο – ουσιαστικά εξαφανίστηκε. Επειδή περισσότεροι Αμερικανοί έμειναν σπίτι και εργάστηκαν εκεί.

ενέργεια

Ο Στιβ Σικάλα βασίστηκε σε δεδομένα από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).
Η οποία έχει στοιχεία για τη μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατανεμημένη σε οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση για τους περισσότερους παρόχους των ΗΠΑ.

Οι ώρες αιχμής κατανάλωσης

“Οι αυξήσεις το πρωί στις 7 π.μ. έχουν φύγει, με την οικιακή κατανάλωση σχεδόν 2GW χαμηλότερη. Καθώς η ημέρα ξεκινά αργότερα για τους εργαζόμενους από το σπίτι, λέει ο Στιβ Σικάλα.

Η μεσημεριανή οικιακή ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας είναι 3-4 GW υψηλότερη από την κανονική.
Οι ώρες αιχμής κατανάλωσης είναι στις 13:00, 17:00 και 21:00″.

Καθώς η βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα ανακάμπτει, η εργασία από το σπίτι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις εκπομπές από τον τομέα της ενέργειας στο δίκτυο.
Απαιτεί περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη ολόκληρων σπιτιών από τα γραφεία και τα σχολεία στα οποία οι άνθρωποι συνήθως συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

“Μια μικτή μορφή εργασίας που βασίζεται σε εργασία μερικής απασχόλησης από το σπίτι συνεπάγεται υψηλότερη ζήτηση ενέργειας, υπογραμμίζει ο Στιβ Σικάλα.
Καθώς και τα γραφεία και τα σπίτια θα αντλούν ταυτόχρονα πρόσθετη ισχύ.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει απομακρυσμένη εργασία θα την συνεχίσουν και πέρα ​​από την πανδημία Covid-19″.

Διαφήμιση