Αρχική COVID-19 Covid-19: Εγκρίθηκε το πρώτο «οικιακό» τεστ – Αποτελέσματα σε 30 λεπτά

Covid-19: Εγκρίθηκε το πρώτο «οικιακό» τεστ – Αποτελέσματα σε 30 λεπτά

0
κρούσματα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Tο πρώτο διαγνωστικό τεστ αυτο-ελέγχου για Covid-19, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να πάρει τα αποτελέσματα σε 30 λεπτά, ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit», δημιούργησε η εταιρεία Lucira Health. Το μοριακό τεστ μίας χρήσης που διατίθεται με ιατρική συνταγή.

Και δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, που υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του.
Μετά «τσεκάρει» αν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του. Αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ’ οίκον αποτελέσματα.

Το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία. Για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό.

“Η σημερινή εξουσιοδότηση για μια ολοκληρωμένη δοκιμή στο σπίτι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εθνική απάντηση της FDA στο Covid-19.

Αυτό δήλωσε ο Τζεφ Σούρεν, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας της FDA.

Ένα τέτοιο τεστ ήταν πάντα μια σημαντική προτεραιότητα για το FDA να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Τώρα, περισσότεροι Αμερικανοί που μπορεί να έχουν Covid-19 θα είναι σε θέση να αναλάβουν άμεση δράση, με βάση τα αποτελέσματα τους. Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους”.

Διαφήμιση