Αρχική Ελλάδα Η Άννα Διαμαντοπούλου προτεινόμενη της Ελλάδας για γ.γ. του ΟΟΣΑ

Η Άννα Διαμαντοπούλου προτεινόμενη της Ελλάδας για γ.γ. του ΟΟΣΑ

0
Συνάντηση Άννας Διαμαντοπούλου Κυριάκου Μητσοτάκη
Συνάντηση Άννας Διαμαντοπούλου Κυριάκου Μητσοτάκη
Διαφήμιση

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι 10 υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που προτάθηκαν από τις χώρες-μέλη του Οργανισμού. Ενώ, η πολιτικός και πρώην βουλευτής και υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, αποτελεί την υποψηφιότητα που προτάθηκε από την Ελλάδα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται μεταξύ προτεινόμενων από άλλες 6 χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Οι 10 υποψήφιοι αλφαβητικά

  • Mathias Cormann από την Αυστραλία
  • Άννα Διαμαντοπούλου από την Ελλάδα
  • Vladimir Dlouhύ από την Τσεχία
  • Philipp Hildebrand από την Ελβετία
  • Kersti Kaljulaid από την Εσθονία
  • Ulrik Vestergaard Knudsen από την Δανία
  • Michal Kurtyka από την Πολωνία
  • Christopher Liddell από τις ΗΠΑ
  • Cecilia Malmstrφm από τη Σουηδία
  • William Morneau από τον Καναδά

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί από το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ, θα διαδεχθεί το εν ενεργεία Γενικό Γραμματέα του, ‘Ανχελ Γκουρία, για μία πενταετή θητεία που θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2021.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής, που είναι ο Βρετανός πρέσβης Κρίστοφερ Σάροκ, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου και πρύτανης του Συμβουλίου του ΟΟΣΑ, θα καλέσει όλους τους υποψήφιους για συνέντευξη από τις χώρες-μέλη στις συνόδους των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Μετά τις συνεντεύξεις, θα ακολουθήσουν εμπιστευτικές διαβουλεύσεις του προέδρου με τις επιμέρους χώρες-μέλη για να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφιοτήτων και τελικά να βρεθεί εκείνος ή εκείνη για τον οποίο θα υπάρξει συναίνεση να ηγηθεί του ΟΟΣΑ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στα μέσα Οκτώβρη, όπου και της ανακοίνωσε την επιλογή του να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην υποψηφιότητα της χώρας μας για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, είχε αναρτήσει στο λογαριασμό της στο twitter “Τιμώμαι με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη συνεργασία και την ενότητα στον μετά-πανδημικό κόσμο, εμβαθύνοντας την πολυμερή προσέγγιση μέσα από τον ΟΟΣΑ”

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠώς θα γίνονται οι μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Τι χρειάζεται
Επόμενο άρθροΣε πληρότητα το 60% των ΜΕΘ για τους ασθενείς κορονοϊού στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ