Αρχική Καταστροφές Η Αφρική είναι η περιοχή του πλανήτη που θερμαίνεται ταχύτερα

Η Αφρική είναι η περιοχή του πλανήτη που θερμαίνεται ταχύτερα

0
κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι επιστήμονες του κλίματος έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι η Αφρική θερμαίνεται ταχύτερα σε σχέση με άλλες περιοχές.
Μια νέα αναφορά από την Greenpeace δείχνει ότι η θερμότητα έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο.

Η αναφορά Weathering the Storm: Extreme Weather and Climate Change in Africa αυτού του μήνα εντοπίζει αύξηση του συνολικού αριθμού και της συχνότητας των ημερών κύματος θερμότητας.
Με μεγαλύτερες επιπτώσεις αισθητές στα βόρεια, νότια και ανατολικά μέρη της ηπείρου.

Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. Και μεγάλο μέρος της Αφρικής πιθανότατα να υπερβεί τους 2 ° C. Και πιθανόν να δει 3-6 ° C έως το 2100 εάν συνεχιστούν οι υψηλές εκπομπές.
Αυτό είναι δύο έως τέσσερις φορές παραπάνω ​​από την άνοδο που περιορίζεται από τη συμφωνία του Παρισιού του 2015.

“Τα τελευταία 50 χρόνια, έχουμε ήδη βιώσει θέρμανση 1,5 ° C, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, λέει η Χίντου Ιμάρου Ιμπραήμ, διευθύντρια της Ένωσης Γηγενών Γυναικών και Λαών του Τσαντ (AFPAT).

Στο Σαχέλ, η κλιματική αλλαγή κατέστρεψε τις καλλιέργειες και τα σπίτια μας. Και χωρίστηκαν οι οικογένειας μας μέσω της αναγκαστικής μετανάστευσης”.

Ο λιμός θερίζει τη νότια Αφρική

2 δισεκατομμύρια άτομα θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε θανάτους και εκτοπισμούς. Έως και 2 δισεκατομμύρια άτομα θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον ισημερινό. Ο οποίος διασχίζει την ήπειρο από τα τροπικά δάση της Δυτικής Αφρικής της Γκαμπόν έως τη Σομαλία στην περιοχή του Κορν. Και αυξάνει την ανησυχία για μερικούς από τους πιο φτωχούς ανθρώπους του κόσμου.

Η ζέστη, μαζί με τα σχετικά ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτελεί απειλή για τις αφρικανικές πόλεις του μέλλοντος.

Ακόμα και κάτω από το αισιόδοξο αλλά αόριστο σενάριο υπερθέρμανσης του πλανήτη των 1,5 ° C, το Λάγος της Νιγηρίας – τώρα κατοικία περίπου 14 εκατομμυρίων ανθρώπων – αντιμετωπίζει θερμικό στρες.

Το ίδιο και το Χαρτούμ στο Σουδάν. Η Λουάντα της Αγκόλα δεν είναι πολύ πίσω όταν οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν κατά 2,7 ° C.

Ωστόσο, το Λάγος αναμένεται να είναι μία από τις κορυφαίες 10 μεγάλες πόλεις του μέλλοντος, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών που ο πληθυσμός του θα διπλασιαστεί έως το 2050.
Η Κινσάσα θα έχει 22 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030. Το 2018, το Κάιρο είχε ήδη 20 εκατομμύρια. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κάτοικοι τους ζουν σε παραγκουπόλεις. Και οι συνθήκες θα επιδεινωθούν με την θερμότητα, τις σχετικές καταιγίδες με υψηλή περιεκτικότητα σε οκτάνιο και τη διακοπή της πρόσβασης στα τρόφιμα και της έλλειψης νερού.

“Επί του παρόντος, το 43% του πληθυσμού της Αφρικής (424.000.000 άτομα) είναι αστικό, σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Μέχρι το 2050, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί σε σχεδόν 60% (1.258.000.000 άτομα)”.

Με την ανάπτυξη των πόλεων της Αφρικής έρχονται και άλλα ζητήματα. Όπως η έλλειψη δέντρων σε αστικά περιβάλλοντα και προβλήματα με αυξημένη απορροή νερού.
Και οι Αφρικανοί που πρέπει να ηγηθούν του τρόπου κατανόησης τόσο των προκλήσεων όσο και των λύσεων.

Διαφήμιση