Αρχική Τεχνολογία 80χρονος πιανίστας παίζει και πάλι πιάνο με τη βοήθεια “βιονικών γαντιών”

80χρονος πιανίστας παίζει και πάλι πιάνο με τη βοήθεια “βιονικών γαντιών”

0
πιάνο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η τεχνολογία έκανε το θαύμα της και γέμισε χαρά και συγκίνηση τον João Carlos Martins, έναν φημισμένο 80χρονο πιανίστα από την Βραζιλία. Ο μουσικός δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από 25 χρόνια θα μπορούσε και πάλι να παίξει πιάνο χρησιμοποιώντας και τα δέκα του δάχτυλα. 

Ο João Carlos Martins είχε χάσει από το 1995 την αίσθηση του ενός του χεριού. Για πολλά χρόνια έπαιζε μόνο με το ένα του χέρι και τον αντίχειρα αλλά λόγω προβλημάτων υγείας έχασε τελείως τον έλεγχο του αριστερού του χεριού.

Ένα θαύμα έμελλε να φέρει αμέριστη χαρά στον φημισμένο πιανίστα 25 χρόνια μετά. Χάρη στην τεχνολογία και στην εφεύρεση του Ubiratan Bizarro μπορεί να παίξει και πάλι πιάνο έχοντας την αίσθηση και των δύο χεριών του με την χρήση των «βιονικών» του γαντιών.

Τα γάντια έχουν κατασκευαστεί από εκτυπωτή 3D. Περιέχουν μια ράβδο που βοηθά τα δάχτυλα να ανασηκώνονται όταν πιέζουν τα πλήκτρα.

Το κόστος της συγκεκριμένης πρωτοποριακής τεχνολογικής δημιουργίας ανέρχεται στα 100 δολάρια. Ο δημιουργός σκοπεύει να κάνει εξαγωγές του προϊόντος σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε και άλλοι άνθρωποι να αισθανθούν την συγκίνηση που ένιωσε και ο João Carlos Martins.

https://www.youtube.com/watch?v=roJ7nZs9Fz4

 

Διαφήμιση