Αρχική COVID-19 Υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, στην Ιταλία

Υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, στην Ιταλία

0
μάσκα βενετία
Διαφήμιση

Η Ιταλία έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προσώπου και σε εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι Ιταλοί πρέπει επίσης να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους παντού εκτός από το σπίτι τους.
Παρόλο που τα περιστατικά Covid-19 είναι πολύ χαμηλότερα στην Ιταλία από ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπήρξε σταθερή αύξηση των λοιμώξεων.

Τζουζέπε Κόντε: “Απαιτούνται σκληρά μέτρα”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είπε ότι απαιτούνται σκληρά μέτρα. Με στόχο να αποφευχθεί η επιστροφή σε ένα οικονομικά καταστροφικό lockdown.

“Από εδώ και στο εξής, μάσκες και προστατευτικά πρέπει τα έχουμε μαζί μας. Και να τα φοράμε όταν φεύγουμε από το σπίτι μας, είπε.

Πρέπει να τα φοράμε όλη την ώρα, εκτός εάν βρισκόμαστε σε κατάσταση συνεχούς απομόνωσης”.

Οι Ιταλοί υπέστησαν ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα κλειδώματος στον κόσμο. Όταν η χώρα έγινε η πρώτη στην Ευρώπη που κατακλύστηκε από τον κορονοϊό στις αρχές του έτους.

Αν και κατάφερε να ελέγξει τον ιό πιο επιτυχημένα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους μήνες, οι περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες έχουν ξεπεράσει τα 3.000 για πρώτη φορά από τις 24 Απριλίου.

Η Ιταλία ανέλαβε επίσης δράση χθες περιορίζοντας τις αφίξεις από την Ευρώπη. Ανακοινώνοντας υποχρεωτικά τεστ για όσους ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία.

Διαφήμιση