Αρχική COVID-19 Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις κατά των εμβολίων Covid-19

Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις κατά των εμβολίων Covid-19

0
facebook
Διαφήμιση

Το Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον διαφημίσεις στην πλατφόρμα του που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.
Η κίνησης είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας προώθησης της δημόσιας υγείας.

Η προηγούμενη πολιτική του ήταν να αφαιρέσει το ψευδές περιεχόμενο που σχετίζεται με το εμβόλιο. Που είχε αναγνωριστεί από οργανισμούς που θεωρούνταν υγειονομικές αρχές. Όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα μηνύματα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, να προσεγγίσουν ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων.

Αυτό τόνισαν σε ανάρτηση ο επικεφαλής πρωτοβουλιών υγείας του Facebook Κανγκ-Σινγκ Τζιν και ο επικεφαλής προϊόντος Ρομπ Λέρντν.

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις που περιέχουν παραπληροφόρηση που θα μπορούσαν να βλάψουν τις προσπάθειες δημόσιας υγείας.

Εάν μια διαφήμιση αποθαρρύνει ρητά κάποιον να εμβολιαστεί, θα την απορρίψουμε».

Το Facebook θα αρχίσει να εφαρμόζει τη νέα πολιτική τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, θα εξακολουθεί να επιτρέπει διαφημίσεις που υποστηρίζουν ή αντιβαίνουν στη νομοθεσία κυβερνητικών πολιτικών σχετικά με τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Covid-19.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει από καιρό αντιμετωπίσει πίεση για να καταργήσει τις θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολίου.

Καθώς και την παραπληροφόρηση που στην πλατφόρμα του. Αλλά δεν έχει αφαιρέσει τέτοιο περιεχόμενο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετατροπή του σε «διαιτητή πληροφοριών».

Αυτό το νέο μέτρο έρχεται εν μέσω μιας σειράς αντιστροφών στην πολιτική που εφαρμόζει το Facebook. Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει το περιεχόμενο άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook κατάργησε περιεχόμενο που σχετίζεται με το συνωμοτικό κίνημα QAnon και ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναστείλει την πολιτική διαφήμιση μετά τις προεδρικές εκλογές.

Διαφήμιση