Αρχική COVID-19 Στέλιος Πέτσας: “Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς”

Στέλιος Πέτσας: “Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς”

0
Στέλιος Πέτσας
Εικόνα: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

“Είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς”. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παραδειγματική τιμωρία σε επαγγελματίες που δεν τηρούν τα μέτρα

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων είπε πως θα υπάρχει “παραδειγματική τιμωρία σε επαγγελματίες που δεν τα τηρούν”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας “είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης.

Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους. Λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων”.

Σχετικά με την εικόνα της χώρας μας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι “βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, από πολλές άλλες χώρες.

Αυτό φαίνεται και από τους χάρτες που δημοσιεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC).

Στους οποίους καταγράφεται η εκτίμηση κινδύνου σε σχέση με τον 14ήμερο αριθμό κρουσμάτων (ανά 100.000 πληθυσμού), τον αριθμό τεστ (ανά 100.000 πληθυσμού) και το ποσοστό θετικότητας των τεστ.

Υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες ξεπεράσαμε τις 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι γύρω στο 2%, ενώ στο Βέλγιο – για παράδειγμα – έχει ξεπεράσει το 10%”.

Η εικόνα, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε με έμφαση πως “η εικόνα που υπάρχει σήμερα, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.

Όπως έγινε, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί.

Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες. Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here