Αρχική COVID-19 “Συναγερμός” στην Ευρώπη λόγω κρουσμάτων Covid-19

“Συναγερμός” στην Ευρώπη λόγω κρουσμάτων Covid-19

0
Covid 19
Διαφήμιση

Μετά την Γαλλία, όλο και περισσότερες πόλεις στην Γερμανία, μετατρέπονται σε εστίες υψηλού κινδύνου Covid-19. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνονται.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «σοβαρή κατάσταση». Και οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι τους κρύους μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Σε 33 περιοχές της Γερμανίας τα κρούσματα Covid-19 ξεπερνούν τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους σε μια εβδομάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν το Βερολίνο, η Βρέμη, η Φρανκφούρτη, η Κολωνία, το Ντίσελντορφ, η Στουτγάρδη, το Μόναχο, το Λεβερκούζεν.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσπαθεί να πείσει τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την αναγκαιότητα ενιαίων μέτρων. Με στόχο να αποφευχθεί ένα lockdown για τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Νέα αυστηρά μέτρα στην Ιταλία

Σε νέα αυστηρά μέτρα με περιορισμούς σε καφέ, εστιατόρια, κλαμπ αλλά και ιδιωτικές συναθροίσεις, προχώρησε η Ιταλία.

Μεταξύ άλλων για τις επόμενες τριάντα ημέρες, απαγορεύονται πάρτι και γιορτές σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.
Οι αρχές της Ρώμης συστήνουν στους πολίτες να μην καλούν σπίτι τους για δείπνο ή για ποτό πάνω από έξι άτομα.

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια σε Ολλανδία

Τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν από σήμερα στις Κάτω Χώρες μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων.
Περαιτέρω μέτρα περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τον περιορισμό των οικιακών επισκεπτών σε μόλις τρία άτομα και την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τις 8 μ.μ.

Η Τσεχική Δημοκρατία καταγράφει το χειρότερο ποσοστό μόλυνσης

Η Τσεχική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερους περιορισμούς καθώς οι ανερχόμενες περιπτώσεις κορονοϊού συνέχισαν να καταγράφουν ρεκόρ.

Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είναι μια από τις χειρότερες πληγείσες στην περιοχή. Με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τα 1.000 άτομα.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπης ανακοίνωσε μια σειρά νέων περιορισμών. Συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των μπαρ, εστιατορίων και κλαμπ από σήμερα. Καθώς και την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Όλα τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι γκαλερί, τα μουσεία και οι ζωολογικοί κήποι έκλεισαν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τα γυμναστήρια και οι εσωτερικές πισίνες έκλεισαν από την περασμένη Παρασκευή.

Διαφήμιση