Αρχική COVID-19 Ποια περιοχή στον κόσμο έχει μηδέν κρούσματα Covid-19

Ποια περιοχή στον κόσμο έχει μηδέν κρούσματα Covid-19

0
Καναδάς Covid 19
Διαφήμιση

Οι περιπτώσεις Covid-19 αυξάνονται σε πολλά μέρη του Καναδά. Με εξαίρεση την περιοχή Νουναβούτ κοντά στην Αρκτική.
Οι κοινότητες της, είναι απαλλαγμένες από Covid-19, σύμφωνα με το BBC.

Τον περασμένο Μάρτιο, καθώς τα σύνορα σε όλο τον κόσμο έκλειναν, αξιωματούχοι στη Νούναβουτ αποφάσισαν ότι και αυτοί δεν θα ρισκάρουν.

Και εφάρμοσαν μερικούς από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στον Καναδά. Απαγορεύοντας την είσοδο σε μη κατοίκους.

Οι κάτοικοι που επιστρέφουν στο σπίτι τους από το νότο έμπαιναν σε 15νθήμεη καραντίνα, με έξοδα της κυβέρνησης Νουναβούτ, σε “κέντρα απομόνωσης”.
Που αυτά ήταν ξενοδοχεία στις πόλεις Γουίνιπεγκ, Γέλοουναϊφ, Οτάβα και Έντμοντον.

Καθώς οι μολύνσεις Covid-19 εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον Καναδά, και με τον αριθμό των περιπτώσεων να αυξάνεται και πάλι, ο επίσημος αριθμός κρουσμάτων στο Νούναβουτ παραμένει μηδέν.

Ο Δρ Μισέλ Πάτερσον, υγειονομικός επικεφαλής της αρκτικής αυτής περιοχής, αποδίδει την επιτυχία στα «σχετικά δραστικά» μέτρα. Αλλά και τις προκλήσεις της ζωής του πληθυσμού.

Κάπου 36.000 άνθρωποι ζουν στο Νουναβούτ, σε 25 κοινότητες Ινουίτ διασκορπισμένες σε μια περιοχή 2 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Οι αποστάσεις «είναι αδιανόητες κάποιες φορές», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ Μισέλ Πάτερσον.

Η φυσική αυτή απομόνωση λειτουργεί θετικά για τη μη εξάπλωση των κρουσμάτων. Στις περισσότερες κοινότητες εξάλλου φτάνεις αποκλειστικά με αεροπλάνο.

Διαφήμιση