Αρχική Καινοτομία Οι παιδότοποι που φωτίζουν τη Σαγκάη και το Ντουμπάι

Οι παιδότοποι που φωτίζουν τη Σαγκάη και το Ντουμπάι

0
παιδότοποι
Πηγή: 100architects.com
Διαφήμιση

Παιδότοποι πρωτοποριακά σχεδιασμένοι και γεμάτοι χρώμα φωτίζουν τα τσιμεντένια κτίρια στη Σαγκάη και το Ντουμπάι. Είναι ένα έργο του στούντιο ντιζάιν 100Architects, το οποίο προχωρά σε αστικές παρεμβάσεις που μετατρέπουν τυπικούς χώρους ενός άστεως σε πολύχρωμους παιδότοπους. Προσφάτως, το στούντιο εγκαινίασε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού και ψυχαγωγικού χωροταξικού σχεδιασμού Playgones και προτείνουν από κοινού αντίστοιχες εγκαταστάσεις στη Γαλλία.

παιδότοποι
Πηγή: 100architects.com

Ο συγκεκριμένος παιδότοπος βρίσκεται στο Ντουμπάι και ονομάζεται Creek Play. Επεκτείνετε 350 μέτρα αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις για παιχνίδι. Το Creek Play είναι ένα έργο για την ενίσχυση του δημόσιου χώρου του Dubai Creek Harbour, για το προσεχές του άνοιγμα. Το τελευταίο φιλόδοξο έργο της Emaar Properties είναι φιλικό προς τους πεζούς και διαθέτει χώρους για αναψυχή και διασκέδαση.

Capitaland
Πηγή: 100architects.com

Ο κρυμμένος κήπος όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος παιδότοπος είναι εμπνευσμένος από έναν σουρεαλιστικό και πολύχρωμο ανθισμένο κήπο και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Σαγκάης. Αυτός ο χώρος έχει ως κύριο στόχο να μετατρέψει τον γκρίζο και ξεπερασμένο χώρο σε έναν εντυπωσιακό, τολμηρό και ζωντανό δημόσιο χώρο που προάγει κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, ψυχαγωγία και μια διασκεδαστική συναρπαστική εμπειρία κάτω από την επιφάνεια των πολυσύχναστων δρόμων διασταύρωσης στο Μίνχαγκ.

Αυτοί είναι μερικοί από τους υπέροχους παιδότοπους που δίνουν χρώμα στο απέραντο γκρίζο των κτηρίων και ζωντάνια στους περαστικούς.

Πηγή: 100architects.com

 

Διαφήμιση