Αρχική Περιβάλλον Οι δορυφόροι χαρτογράφησαν δέντρα στη γη χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Οι δορυφόροι χαρτογράφησαν δέντρα στη γη χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

0
δέντρα
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες από Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού έχουν χαρτογραφήσει 1,8 δισεκατομμύρια μεμονωμένων δέντρων. Σε εκατομμύρια χιλιόμετρα των περιοχών της στεπικής Σαχέλ και στην Σαχάρα της Δυτικής Αφρικής.

Είναι η πρώτη φορά που τα δέντρα χαρτογραφήθηκαν λεπτομερώς σε μια τόσο μεγάλη περιοχή.

Πως χαρτογράφησαν τα δέντρα

Με μια τεράστια βάση δεδομένων δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης που καλύπτουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα από τις περιοχές της Δυτικής Σαχάρας και της Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής

Οι ερευνητές ανέλυσαν μια τεράστια βάση δεδομένων δορυφορικών εικόνων χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (Al).

Χρησιμοποίησαν νευρωνικά δίκτυα που είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αντικείμενα, όπως δέντρα, με βάση τα σχήματα και τα χρώματα τους.

Στο σύστημα AI παρουσιάστηκαν δορυφορικές εικόνες όπου τα δέντρα είχαν εντοπιστεί με το χέρι.

Από αυτές τις εικόνες, ο υπολογιστής έμαθε πώς ήταν ένα δέντρο. Και μπορούσε να διαλέξει τα μεμονωμένα από τις χιλιάδες εικόνες στη βάση δεδομένων.

Ο επικεφαλής της ομάδας Μάρτιν Μπράντ, είπε ότι θα χρειαστούν εκατομμύρια χρόνια χρόνια για να εντοπιστούν τα δέντρα χωρίς το σύστημα AI.

Οι επιστήμονες χαρτογράφησαν την τοποθεσία και το μέγεθος περισσότερων από 1,8 δισεκατομμυρίων μεμονωμένων δέντρων.

Σε μια ανασκόπηση της έρευνας Nature, οι επιστήμονες έγραψαν ότι «σύντομα θα είναι δυνατό, με ορισμένους περιορισμούς, να χαρτογραφηθεί η τοποθεσία και το μέγεθος κάθε δέντρου παγκοσμίως».

δέντρα

Σημαντικές πληροφορίες για την διατήρηση

Το 2015, ο αριθμός των δέντρων στον πλανήτη υπολογίστηκε σε τρία τρισεκατομμύρια. Σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν σε δάση σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία για δέντρα σε ξηρότερες περιοχές όπως οι έρημοι.

Η ομάδα εξεπλάγην που βρήκε τόσα πολλά δέντρα να αναπτύσσονται σε ξηρές περιοχές. Ειδικά επειδή η κατανόηση της βλάστησης που μπορεί να βρεθεί στις ερήμους είναι σημαντική για την οικολογία.

Οι δορυφόροι επιτρέπουν στους επιστήμονες να προσδιορίσουν πόση ποσότητα άνθρακα αποθηκεύεται σε ερήμους. Μια μορφή που δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος κατά τη μοντελοποίηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί εάν οι νέες πληροφορίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κατανόηση μας για την κλιματική κρίση.

Διαφήμιση