Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ο ΕΟΤ στηρίζει τον περιπατητικό τουρισμό στην Χαλκιδική

Ο ΕΟΤ στηρίζει τον περιπατητικό τουρισμό στην Χαλκιδική

0
Χαλκιδική
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εξειδικευμένο ταξίδι εξοικείωσης (trekkingtrip) στην Χαλκιδική που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Υπηρεσιών Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και Πολωνίας και οργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ο οργανισμός Eastern Halkidiki.

Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης (01-05 Οκτωβρίου) ήταν η προβολή στην Ευρωπαϊκή αγορά, των μοναδικών δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή για φυσιολατρικό και περιπατητικό τουρισμό.

Η υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας οργάνωσε την συμμετοχή στο fam-trip  του τουριστικού γεωγράφου και εξαιρετικού γνώστη της Ελλάδας Stefan Bücker, ενώ η υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας φρόντισε για την αποστολή εκπροσώπων τεσσάρων, εξειδικευμένων στον τουρισμό φύσης, ταξιδιωτικών πρακτορείων και συγκεκριμένα των, Horyzonty.pl, travelplanet.pl, zingtravel.pl και esky.pl.

Το ταξίδι στην Χαλκιδική

Το πρόγραμμα στην Χαλκιδική, ξεκίνησε με την ιστορική διαδρομή του Αλέξη Ζορμπά από το Παλαιοχώρι, στο Κάστρο Νέπωσι, τα Μαντεμοχώρια έως την ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής, την παραδοσιακή Αρναία.

Την επόμενη ημέρα ο «Αθωνικός περίπατος» από την Ουρανούπολη προς την παραλία Κομίτσα, στα σύνορα του Αγίου Όρους, του κορυφαίου προσκυνηματικού προορισμού, αποζημίωσε τους επισκέπτες, οδηγώντας τους στο μοναδικό ζωντανό θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.

Με τον «Αριστοτελικό περίπατο» γύρω από την καταπράσινη χερσόνησο Μαρμάρι με την πυκνή βλάστηση, την αμμώδη παραλιακή γραμμή και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τον αρχαιολογικό χώρο στα Στάγειρα, ολοκληρώθηκε το ταξίδι με πλούσιες εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος παρουσίασε στην ομάδα και σε τοπικούς φορείς την υφιστάμενη περιπατητική υποδομή και τη σύνδεσή της με την ιστορική κληρονομιά, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες.

Οι διαδρομές εμπλουτίστηκαν με μαθήματα μελισσοκομίας, συλλογής μανιταριών και μυδιών.

Από τις διαδρομές και το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και οι γαστρονομικές εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους  με τοπικά προϊόντα και μοναδικές συνταγές της περιοχής.

Διαφήμιση