Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Ίσως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο, λένε ειδικοί-Μονόδρομος τα νέα...

Κορονοϊός: Ίσως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο, λένε ειδικοί-Μονόδρομος τα νέα μέτρα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Οι εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού στην χώρα μας, είναι δραματικές. Ο αυξανόμενος αριθμός σε κρούσματα πιέζει το σύστημα υγείας. Κάτι που έχει θορυβήσει κυβέρνηση και ειδικούς.

Το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο, δεν απέκλεισε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA, υπογράμμισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα. Με στόχο να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.

Το επιτελείο των λοιμωξιολόγων είναι σε συνεχείς συνεδριάσεις, αφού τα δεδομένα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, αλλάζουν συνεχώς.

Μονόδρομος τα μέτρα

“Συνεδριάζαμε χθες και θα συνεχίζουμε και σήμερα, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον ΑΝΤ1.

Υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Και παρασύρει τους θανάτους, τις διασωληνώσεις και την πίεση στο ΕΣΥ.

Οι περιοχές αλλάζουν χρώμα μέσα σε λίγες ημέρες, Υπάρχει ενδεχόμενο για χρήση μάσκας παντού.

Οι μετακινήσεις του κόσμου δημιουργούν πρόβλημα, έρχονται από περιοχές με πολλά κρούσματα, σε περιοχές με λίγα.

Εξετάζονται μέτρα που δεν θα επηρεάσουν τον πυρήνα της οικονομίας. Δεν είμαι σε θέση να πω ποιο μείγμα μέτρων θα αποφασιστεί”.

Στο τραπέζι των μέτρων είναι η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας. Σε περιοχές που είναι στο “κόκκινο”, δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα κρούσματα και ουρές για rapid test

Μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η Θεσσαλονίκη. Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν τα νοσοκομεία, καθώς η πόλη αποτελεί κέντρο αναφοράς κορονοϊού, για τη Βόρεια Ελλάδα.

“Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, από την πόλη.

Ο ιός στα λύματα έχει αυξησθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες. Θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και τις επόμενες μέρες. Σε λίγο θα έχουμε συνάντηση για να δούμε αν χρειάζεται να λάβουμε περισσότερα μέτρα”.

Από το πρωί μεγάλες ουρές πολιτών υπάρχουν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για δωρεάν rapid test κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ.

Διαφήμιση