Αρχική COVID-19 IATA: 1 στους 27 εκατ. επιβάτες αεροπλάνων κινδυνεύει να κολλήσει Covid

IATA: 1 στους 27 εκατ. επιβάτες αεροπλάνων κινδυνεύει να κολλήσει Covid

0
covid 19
Διαφήμιση

Μόνο 44 περιπτώσει μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης (από 1,2 δισεκατομμύρια επιβάτες). Αυτό υποστηρίζει με στοιχεία η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Τα στοιχεία μεταφράζονται σε μία περίπτωση για κάθε 27 εκατομμύρια επιβάτες, ή 0,0000036%.

“Ο κίνδυνος να προσβληθεί ένας επιβάτης με Covid-19 φαίνεται πολύ χαμηλός”, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος της IATA Δρ Ντέιβιντ Πάουελ.

Τα δεδομένα της IATA ευθυγραμμίζονται με τους χαμηλούς αριθμούς που αναφέρθηκαν σε πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στο Journal of Travel Medicine.

Η ΙΑΤΑ παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε ακριβής τρόπος για να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός μεταδόσεων αεροσκαφών.

“Αναγνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να είναι υποτιμημένο. Αλλά ακόμη και αν το 90% των περιπτώσεων δεν έχει αναφερθεί, θα ήταν μία περίπτωση για κάθε 2,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες“, δήλωσε ο Δρ Πάουελ.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά καθησυχαστικά”.

Ακόμα πιο ενθαρρυντικό, πρόσθεσε, είναι ότι τα δεδομένα προέκυψαν πριν από την εκτεταμένη χρήση μάσκας σε αεροσκάφη και σε αεροδρόμια.

Νέες πληροφορίες για τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων δόθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι Airbus, Boeing και Embraer.
Και οι τρεις κατασκευαστές αεροπλάνων υπογραμμίζουν ότι τα συστήματα ροής αέρα των αεροσκαφών ελέγχουν την κίνηση σωματιδίων στην καμπίνα, περιορίζοντας την εξάπλωση των ιών.

Παρά τις ελαφρώς διαφορετικές μεθοδολογίες, η έρευνα ισχυρίζεται ότι τα συστήματα ροής αέρα των αεροσκαφών, τα εξειδικευμένα φίλτρα, το φυσικό εμπόδιο της πλάτης του καθίσματος, η καθοδική ροή του αέρα και οι “υψηλοί ρυθμοί ανταλλαγής αέρα” μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών στο αεροσκάφος.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here