Αρχική Επιλεγμένα H γέννηση του μικρού λευκού ρινόκερου στο Disney Kingdom Animal

H γέννηση του μικρού λευκού ρινόκερου στο Disney Kingdom Animal

0
White rhino Disney Kingdom Animal
Διαφήμιση

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια των θεματικών πάρκων του, υποδέχτηκε το Disney World. Και πρόκειται για έναν λευκό ρινόκερο!

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στο θεματικό πάρκο Disney Kingdom Animal, στο Ορλάντο, η ρινόκερος Kendi γέννησε ένα αρσενικό λευκό ρινόκερο, με αποτέλεσμα οι λευκοί ρινόκεροι που γεννήθηκαν στο θέρετρο συνολικά, να είναι έντεκα.

Το εντυπωσιακό ζωάκι, ήρθε στον κόσμο ζυγίζοντας σχεδόν 68 κιλά, μετά από 16 μήνες εγκυμοσύνης της μητέρας του. Ενώ, μόλις σε μια ώρα από τη γέννησή του, το υγιές ρινοκεράκι στάθηκε όρθιο, περπάτησε αλλά και θήλασε.

Ο μπαμπάς του νεογέννητου ρινόκερου ονομάζεται Dugan. Η μητέρα και το νεογέννητο θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες μαζί, ενώ στη συνέχεια θα ενωθούν με το υπόλοιπο κοπάδι, όπου οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον μικρό λευκό ρινόκερο στο περιβάλλον του.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θηλαστικό στη Γη

Οι λευκοί ρινόκεροι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θηλαστικό της Γης και σχεδόν εξαφανίζονται εξαιτίας της λαθροθηρίας για το κέρατο τους, σύμφωνα με στοιχεία της WWF.

Δύο ακόμα γέννες στα σκαριά

Η ομάδα φροντίδας των ζώων του θεματικού πάρκου φροντίζει επίσης δύο ακόμα εγκύους ρινόκερους που αναμένεται να γεννήσουν το 2021.

Ο λευκός ρινόκερος Jao αναμένεται να γεννήσει το φθινόπωρο του 2021, ενώ άλλος λευκός ρινόκερος Lola πιθανότατα θα γεννήσει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή αρχές του χειμώνα του 2021, σύμφωνα με το Disney Parks Blog.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Animal Kingdom είχε τόσους πολλούς ρινόκερους ταυτόχρονα σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ανέφερε η εκπομπή «Good Morning America».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here