Αρχική Τεχνολογία Fisker Ocean: Έρχεται το πιο βιώσιμο όχημα στον κόσμο

Fisker Ocean: Έρχεται το πιο βιώσιμο όχημα στον κόσμο

0
Fisker Track
Εικόνα: fiskerinc.com
Διαφήμιση

Επιμέλεια: Αγάπη Μυργιώτη

Ένα αυτοκίνητο με πρωτότυπο σχεδιασμό και λειτουργία έρχεται το 2022. Ο λόγος για το Fisker Ocean το όχημα που θα κάνει την επανάσταση στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όντας το πιο βιώσιμο όχημα στον κόσμο.

Δραματικές διαστάσεις

Το ηλεκτρικό πολυτελές SUV θα έχει 4.640 χιλιοστά μήκος (182,7 ίντσες), 1.930 χιλιοστά πλάτος (76 ίντσες) και 1.615 χιλιοστά (63,6 ίντσες) ύψος, προσφέροντας ένα ευρύχωρο περιβάλλον τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες. Με προσεγμένες σχεδιαστικές πινελιές, νέοι χώροι δημιουργούνται για πέντε ενήλικες που μπορούν να κάθονται άνετα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων διαδρομών.

Λειτουργική χρησιμότητα

Με χώρο αποσκευών 566 λίτρων, το όχημα παρουσιάζει πρακτικότητα και χρησιμότητα. Ο χώρος αυξάνεται στα 708 λίτρα  αν αφαιρεθεί το ράφι δεμάτων, ενώ επεκτείνεται στα 1.274 λίτρα με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα. Το Fisker Ocean θα διαθέτει ράγες οροφής και επιλογές γάντζου ρυμούλκησης.

Οδήγηση και Ισχύς

Το Fisker Ocean θα είναι διαμορφωμένο να κινείται με τετρακίνηση σε όλα τα μοντέλα εκτός από το βασικό, το Rear wheel drive. Η τυπική διαμόρφωση τετρακίνησης οδηγεί σε απόδοση άνω των 225 kw (πάνω από 300 ίππους), με μια έκδοση εξαιρετικά υψηλής απόδοσης.

Λειτουργία “Καλιφόρνια”

Η λειτουργία “Καλιφόρνια” είναι πρωτότυπη και εμπνευσμένη από τις ρίζες και το πάθος της μάρκας Fisker για τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας. Η συγκεκριμένη λειτουργία δίνει την δυνατότητα στο άνοιγμα εννέα γυάλινων παραθύρων με ένα άγγιγμα, δημιουργώντας μια υπαίθρια αίσθηση, διατηρώντας παράλληλα μία δομή ασφαλείας γύρω από τους επιβάτες.

Η λειτουργία Καλιφόρνια επιτρέπει την πτώση του γυαλιού της πίσω πόρτας προσφέροντας την δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλων αντικειμένων μέσω του ανοίγματος χωρίς να χρειάζεται να οδηγείτε με ανοιχτή πίσω πόρτα. Η Fisker θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε όλα τα πακέτα επιλογών, εκτός από το βασικό μοντέλο.

βιώσιμο όχημα
Εικόνα: fiskerinc.com

Εντυπωσιακά γραφικά

Μια προηγμένη οθόνη head-up ενσωματωμένη στο παρμπρίζ θα συμπληρωθεί από μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 16 ιντσών και μια οθόνη συμπλέγματος 9,8 ιντσών. Από χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας έως κουμπιά αφής και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες, το όχημα προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά παντού.

Βιώσιμο από μέσα προς τα έξω

Το Fisker Ocean είναι ένα όχημα που φέρει από μέσα προς τα έξω τα χαρακτηριστικά ενός βιώσιμου οχήματος.

  • Προαιρετική ηλιακή οροφή πλήρους μήκους: υποστήριξη της πηγής ηλεκτρικής ενέργειας του αυτοκινήτου, ενίσχυση της απόδοσης καυσίμου και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • Εσωτερικό Vegan: 100% πολυανθρακικές επιφάνειες πολυουρεθάνης και 100% ενισχυμένη υποστήριξη Rayon που πληροί τα αυστηρά όρια χημικών εκπομπών
  • Απόβλητα από καουτσούκ: χρήση απορριπτέων απορριμμάτων καουτσούκ που παράγονται κατά την κατασκευή ελαστικών που δεν θα απορρίπτονται πλέον σε χώρους υγειονομικής ταφής
  • Εσωτερική επένδυση: προέρχεται από ίνες πολυεστέρα, ανακυκλωμένα μπουκάλια και πλαστικά για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα κατά 80%

Πηγή: fiskerinc.com

Διαφήμιση