Αρχική Ειδήσεις Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα

0
χρυσή αυγή
Εικόνα: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Η Χρυσή Αυγή εντάχθηκε στη Βουλή το 2012 σε μια παρερμηνεία της έννοιας της λαϊκής οργής. Δημιουργήθηκε το Παρατηρητήριο της Χρυσής Αυγής και η πίεση που άσκησε σήμερα δικαιώθηκε. Η νίκη που σημειώθηκε στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η επίκριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης απασχόλησε ιδιαίτερα και τον ξένο τύπο. Η σημερινή νίκη δεν ήταν μόνο μια νίκη για την Ελλάδα, αλλά μια παγκόσμια νίκη στον αγώνα κατά του ρατσισμού. 

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστεί στα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, με τον ξένο τύπο να μεταφέρει την είδηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και την ενοχή του “νεοναζιστικού κόμματος”.

“Ένοχοι οι ηγέτες του νεοναζιστικού κόμματος για διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης,” γράφει το BBC.

“Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και οι πρώην βουλευτές κρίθηκαν ένοχοι σε μία δίκη ορόσημο,” αναφέρεται στο The Guardian.

“Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής ένοχοι για τη διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το ελληνικό δικαστήριο,” γράφει το The Times.

“O ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσής Αυγής» ένοχος για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,”  αναφέρει η «Le Figaro».

Μετά από μία δίκη με διάρκεια πάνω από πέντε χρόνια δόθηκε και επίσημα ένα τέλος στην εγκληματική οργάνωση, όπως πλέον κατονομάζεται από όλο τον κόσμο, της Χρυσής Αυγής.

Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι η σημερινή μέρα ήταν σημαντική για τη δημοκρατία της χώρας. Ενώ, σχετικές δηλώσεις έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

Ήταν ωστόσο και μια νίκη για την δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ακόμα λιθαράκι για μια ζωή χωρίς επίκριση, ρατσισμό και φασισμό.

Οι αγώνες χιλιάδων ανθρώπων κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του ρατσισμού, δικαιώθηκαν μαζί με την ταυτόχρονη λύτρωση του Παύλου Φύσσα. Η σημερινή νίκη ήταν ένα ηχηρό μήνυμα της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφής φασισμό. Είναι μία νίκη που θα αφήσει το στίγμα της στην ιστορία για τους αγώνες υπέρ των δημοκρατικών θεσμών, των κοινωνικών κινημάτων και του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

 

Διαφήμιση