Αρχική Καταστροφές Έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ – Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη

Έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ – Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη

0
Βροχή, χαλάζι
Διαφήμιση

Έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Γενική σύνοψη 20-10-20/03 UTC

Σχετικά χαμηλές πιέσεις 1016 στη νοτιανατολική Μεσόγειο και υψηλές πιέσεις 1028 στα βορειανατολικά Βαλκάνια.
Χαμηλό 1018 στα νότια της Κρήτης με μέτωπο να κινείται αργά ανατολικά.

Βορειανατολικό Αιγαίο

Από 20/19 UTC συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 21/04 UTC βορειανατολικοί 7 ή 8

Κεντρικό Αιγαίο δυτικά του 25.10, Στενό Καφηρέα

Από 20/22 UTC συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 21/04 UTC βορειανατολικοί 7 ή 8

Δυτική Μαύρη Θάλασσα στα νότια

Από 20/19 UTC συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 21/04 UTC βορειανατολικοί 7 ή 8

Χαλάζι σαν καπάκι μπουκαλιού στο Ηράκλειο

Λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα άνοιξαν οι ουρανοί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Καταρρακτώδης βροχή έπεφτε ακατάπαυστα. Σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι, που είχε μέγεθος σαν καπάκι μπουκαλιού.

Το καιρικό φαινόμενο έπληξε το νομό Ηρακλείου τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ η χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, τις πρωινές ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Η ψυχρή λίμνη, που θα επηρεάσει με πολύ έντονα φαινόμενα την Κρήτη

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το τριήμερο Τρίτη 20/10 – Πέμπτη 22/10 στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης.

Θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά.

ColdPoll Oct21

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ψυχρής λίμνης, με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 22/10.

CreataRains Oct22

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Accuweather, βαρομετρικά συστήματα από τον βόρειο Ατλαντικό θα προκαλέσουν το προσεχές διάστημα αξιόλογη κακοκαιρία στη δυτική και βόρεια Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην δυτική Πορτογαλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία από τη Δευτέρα (19/10/2020) έως και την Τετάρτη (21/10).

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα πέσουν στη βόρεια Πορτογαλία και τη βορειοδυτική Ισπανία.

 

 

 

 

Διαφήμιση