Αρχική Περιβάλλον «Vertical Garden»: Κρεμαστοί κήποι στην Αστυπάλαια

«Vertical Garden»: Κρεμαστοί κήποι στην Αστυπάλαια

0
κρεμαστός κήπος
Εικόνα: infokids.gr
Διαφήμιση

“Τα σκουπίδια του ενός, είναι ο θησαυρός του άλλου”, λέγανε οι αρχαίοι και οι μαθητές του Γυμνασίου της Αστυπάλαιας, απέδειξαν ότι πράγματι τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε μπορούν να αξιοποιηθούν.

Στο πλαίσιο του Οικολογικού Τριημέρου που διοργάνωσε ο δήμος του νησιού και το ECOCITY, οι μαθητές δημιούργησαν ένα υπέροχο εικαστικό έργο αξιοποιώντας πλαστικά μπουκάλια νερού.

Το εικαστικό έργο πήρε το όνομα «Vertical Garden» μιας και το δημιούργημα εμπνέεται από το concept των κρεμαστών κήπων.

Οι μαθητές Διάννα, Λίντα, Μαρία και Γιάννης, με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα, Χάρη Μερτή και της βιολόγου και υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης, Αντωνίας Δαρδιώτη, δημιούργησαν ένα εμπνευσμένο έργο, αποδεικνύοντας την ομορφιά που μπορούν να αποκτήσουν άχρηστα αντικείμενα με λίγη δημιουργική φαντασία.

Τα παιδιά χρησιμοποίησαν ως πρώτες ύλες, πολύ απλά υλικά που όλοι χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Πλαστικά μπουκάλια νερού, που είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο, κοπίδια, ψαλίδια και σκοινί, ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν.

Οι μαθητές έφτιαξαν τρεις τετράδες με μπουκάλια, περασμένα στο σκοινί, τα οποία αρχικά κρεμάστηκαν από την ταράτσα «πέφτοντας» σε έναν από τους τοίχους του σχολείου.

Στη συνέχεια, στα μπουκάλια που είχαν μετατραπεί σε εν δυνάμει γλαστράκια, πρόσθεσαν χώμα και αμέσως μετά τα αρωματικά φυτά που είχαν επιλεγεί για τον Κρεμαστό Κήπο.

Έτσι τα δώδεκα μπουκαλάκια νερού γέμισαν με δυόσμο, θυμάρι και ρίγανη, στολίζοντας τον τοίχο του σχολείου.

Τον «Κρεμαστό Κήπο» αναμένεται να πλαισιώσει το προσεχές διάστημα ένα εικαστικό, ζωγραφισμένο στον τοίχο.

 

Διαφήμιση