Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Εγκρίθηκε το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030

Εγκρίθηκε το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030

0
Aegean Airlines
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030, το οποίο αποτελεί πρόταση δωρεάς μελέτης προς χρηματοδότηση από την Aegean Airlines, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030 θα αποσκοπεί μεταξύ άλλων στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, στην πρόταξη των αρχών της αειφορίας στο σύνολο της τουριστικής αλυσίδας, τόσο σε επίπεδο προορισμού όσο και τουριστικών επιχειρήσεων, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τουριστικού προϊόντος που παράγεται στη χώρα μας.

Δόμηση σε 7 πυλώνες

Το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό 2021-2030 προβλέπεται ότι θα δομηθεί σε επτά βασικούς πυλώνες και συγκεκριμένα:

  • Προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα
  • Ιδιωτικές υποδομές / βιώσιμη διαχείριση και ανάπτυξη
  • Δημόσιες υποδομές και διαχείριση εμπειρίας
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση ανθρωπίνου δυναμικού
  • Προϊοντική ανάπτυξη, προώθηση και προβολή
  • Συνεργατική διακυβέρνηση
  • Ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο

Ποιοι θα το καταρτίσουν

Την ομάδα εργασίας που θα αναλάβει να καταρτίσει το Εθνικό Σύμφωνο για το Βιώσιμο Τουρισμό θα απαρτίζουν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η κ. Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Γιώργος Κρεμλής, διευθυντής επί τιμής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμόνοια: Μήνυμα ζωής για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δυσλεξίας
Επόμενο άρθροO Πρίγκιπας Ουίλιαμ δίνει περιβαλλοντικό βραβείο 55 εκατ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ