Αρχική Περιβάλλον Έδεσσα: Τι κάνει μια πόλη να ξεχωρίζει και τι την καθιστά βιώσιμη;

Έδεσσα: Τι κάνει μια πόλη να ξεχωρίζει και τι την καθιστά βιώσιμη;

0
Μικροί καταρράκτες Έδεσσα
Μικροί καταρράκτες Έδεσσα
Διαφήμιση

Με αφορμή την 31η Οκτώβρη, μέρα αφιερωμένη στις πόλεις και τα αστικά περιβάλλοντα, η δική μας Έδεσσα μας καλεί να την εξερευνήσουμε. Την ώρα που ο κόσμος βιώνει το μεγαλύτερο κύμα αστικής ανάπτυξης στην ιστορία του πλανήτη, οι πόλεις μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο περισσότερο από ποτέ. Εδώ, φυσικό περιβάλλον και ποιότητα ζωής συνδυάζονται αέναα από την αρχή της ύπαρξής της.

Η Έδεσσα, αστική περιοχή, από τις αρχές της ίδρυσης της, αποτέλεσε πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Καταλύματα, τα χάνια, υπήρξαν από τις αρχές του αιώνα, εφόσον η πόλη υποστήριζε και την μετακίνηση ως Εγνατία οδός, ιδιαίτερα χρήσιμη στους εμπόρους.

Έδεσσα
Έδεσσα

Η Έδεσσα, μία πόλη με γνωστότερο χαρακτηριστικό της τους υπέροχους καταρράκτες, δεν αποτελεί μόνο έναν τουριστικό πόλο έλξης αλλά και μία πόλη ζωντανή με διάθεση συνεχούς αυτοβελτίωσης. Διαθέτει κοινόχρηστα ποδήλατα ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μέρος στο οποίο είναι εύκολη και δυνατή η πρόσβαση σε όλους τους χώρους περπατώντας, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία. 

Διατηρώντας την ταυτότητα της πόλης και το φυσικό της περιβάλλον, προσελκύεται τουρισμός, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και νέες οικονομικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, η Έδεσσα στηρίζει την οικονομία και την επιχειρηματικότητα μέσω του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης αλλά και του Edessa Gift Shop που διατηρεί στο πάρκο καταρρακτών και βοηθά τους επισκέπτες της πόλης στο να αποκτήσουν μία μοναδική εμπειρία ενώ ταυτόχρονα παρέχει θέσεις εργασίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με ειδικές ικανότητες και προσελκύει επισκέπτες να ζήσουν τον παλμό της πόλης και της περιοχής. Στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της Έδεσσας υλοποιείται η ενοποίηση του τουριστικού, του ιστορικού, του πολιτιστικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης. 

Οικοξεναγήσεις και πρόσβαση στα αξιοθέατα με την Edessa City Card

Για να είναι μία πόλη ιδανική, χρήζει κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, στοιχεία που μπορεί να συναντήσει ο καθένας στην Έδεσσα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε επισκέπτης, μπορεί να γνωρίσει τα πάντα για την πολιτιστική κληρονομιά της Έδεσσας, αποκτώντας την Κάρτα Πόλης της Έδεσσας, την Edessa City Card, με την οποία μπορεί να απολαύσει οικοξεναγήσεις και πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης(www.edessacity.gr).

Βασικό χαρακτηριστικό της ιδανικής πόλης είναι και η μεγάλη αναλογία του φυσικού περιβάλλοντος, που υπάρχει έντονα σε όλη την πόλη και ιδίως στο πάρκο Καταρρακτών, και στις περιοχές που διαπερνούν τα 7 ποτάμια συστήματα στο δέλτα του Εδεσσαίου ποταμού αλλά και τα μέρη και διάφοροι τρόποι αναψυχής που παρέχονται σε αφθονία στην Έδεσσα.

Στηρίζοντας την απασχόληση, κατάρτιση και υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μία πόλη μπορεί να αναδειχθεί σε ιδανικό μέρος για να κατοικήσει ή και να επισκεφθεί κάποιος, λόγω καλού επιπέδου ζωής…άλλωστε το μότο “καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή” δεν είναι τυχαίο!

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here