Αρχική COVID-19 Covid-19: Νέοι περιορισμοί στην Γαλλία – Η Ευρώπη προσπαθεί να περιορίσει το...

Covid-19: Νέοι περιορισμοί στην Γαλλία – Η Ευρώπη προσπαθεί να περιορίσει το κύμα

0
covid 19 Γαλλία
Διαφήμιση

Τα μπαρ θα κλείσουν σε δύο επιπλέον γαλλικές πόλεις εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19.
Η Τουλούζη και το Μονπελιέ θα βρίσκονται από αύριο στο ίδιο υψηλό επίπεδο συναγερμού με Παρίσι, Μασσαλία, Λυών, Λιλ, Σαιντ-Ετιέν και Γκρενόμπλ.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Γαλλία

Η απόφαση πάρθηκε, αφού η χώρα κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων το Σάββατο. Σχεδόν 27.000 σε 24 ώρες.
Υπάρχουν περίπου 8.000 άτομα που νοσηλεύονται στη Γαλλία.
Ο υψηλότερος αριθμός ατόμων από τα τέλη Μαρτίου
όταν η χώρα βρισκόταν σε κλειδώματα.

Η Γαλλία έχει τις δεύτερες περισσότερες περιπτώσεις Covid-19 στην Ευρώπη μετά την Ισπανία. Και η Μαδρίτη τέθηκε πρόσφατα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Κάστεξ κάλεσε τους Γάλλους κατά τη διάρκεια συνέντευξης σήμερα, να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων που προσκαλούν στα σπίτια τους.

Είπε ότι η Γαλλία ήταν στη μέση ενός δεύτερου κύματος του ιού και και ζήτησε από τους πολίτες, να είναι πιο προσεκτικοί.
Ο Ζαν Κάστεξ είπε επίσης ότι μια νέα έκδοση εφαρμογής τηλεφώνου το StopCovid θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, στην χώρα.

Τα γαλλικά Μέσα ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είναι πιθανό να απευθυνθεί διάγγελμα για το θέμα, μέσα στην εβδομάδα.

Η Ευρώπη προσπαθεί να περιορίσει το κύμα

Εν τω μεταξύ, πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αποτρέψουν τις αυξανόμενες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να παρουσιάσει ένα σύστημα τριών επιπέδων προειδοποίησης, σήμερα. Για να σκιαγραφήσει τους κανόνες που θα εφαρμοστούν όταν οι περιπτώσεις και οι νοσηλείες αυξηθούν τοπικά.

Η Γερμανία, η οποία έχει θεωρηθεί επιτυχημένη ιστορία στην Ευρώπη με λιγότερους από 10.000 θανάτους, έχει πλέον απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη. Αφού καταγράφει περισσότερες από 4.000 περιπτώσεις σε μια μέρα.

 

Διαφήμιση