Αρχική COVID-19 Covid-19: Η Ιταλία εντείνει τους περιορισμούς – Η Ευρώπη καταπολεμά το δεύτερο...

Covid-19: Η Ιταλία εντείνει τους περιορισμούς – Η Ευρώπη καταπολεμά το δεύτερο κύμα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες μια σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο» καθώς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

  • Τα εστιατόρια θα κλείνουν τις πόρτες μέχρι τα μεσάνυχτα. Τα μπαρ θα πρέπει να κλείσουν στις 18:00 εάν δεν έχουν τραπέζια.
  • Το 75% των εργαζομένων θα δουλεύουν από το σπίτι, ενώ τα τοπικά φεστιβάλ απαγορεύονται μαζί με τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Η Ιταλία βλέπει πάνω από 10.000 νέα κρούσματα καθημερινά από την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά. Με 10.935 το Σάββατο και 11.705 χθες Κυριακή.

Γαλλία

Η Γαλλία ανέφερε νέο αριθμό κρουσμάτων σε 24 ώρες το Σάββατο, με 32.427 σύμφωνα με τον οργανισμό δημόσιας υγείας.

Στο Παρίσι και οκτώ άλλες γαλλικές πόλεις, εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι και άλλα κλείνουν το αργότερο στις 21:00. Με στόχο να μειώσουν την επαφή μεταξύ των ανθρώπων.
Η χώρα αναπτύσσει 12.000 επιπλέον αστυνομικούς για την επιβολή των νέων κανόνων.

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων διαφωνούν με τα μέτρα. Αφού, το κλείσιμο των προηγούμενων μηνών κατέστρεψε τον τομέα.

Ελβετία

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σήμερα σε κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελβετία, ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χθες.

Άλλα μέτρα είναι ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 15 ατόμων σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα ενθαρρύνεται η τηλεργασία.

Βρετανία

Στη Βρετανία, τέθηκαν σε ισχύ μέτρα τριών επιπέδων για την καταπολέμηση της πανδημίας. Με κάθε επίπεδο να επιφέρει σταδιακά αυστηρότερους περιορισμούς.

Το Σάββατο, οι πόλεις της κατηγορίας 2, όπως το Λονδίνο και η Γιόρκ, υπόκεινται σε απαγόρευση κοινωνικοποίησης με ανθρώπους από άλλα νοικοκυριά σε εσωτερικούς χώρους. Το Λίβερπουλ μπήκε στην κατηγορία 3 με τους αυστηρότερους περιορισμούς.

Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι οι παμπ έχουν κλείσει. Και η κοινωνικοποίηση με άλλους απαγορεύεται ακόμη και σε πολλές υπαίθριες τοποθεσίες.

Βόρεια Ιρλανδία

Στη Βόρεια Ιρλανδία ένα κλείδωμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.
Παμπ και εστιατόρια κλείνουν εκτός από τις υπηρεσίες πακέτο. Τα σχολεία θα κλείσουν για δύο εβδομάδες.

Τα στοιχεία από την Παρασκευή έδειξαν ότι άλλα 136 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 28 ημερών. Ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 43.429.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για “έμφραγμα” στις ΜΕΘ της Ευρώπης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις θα μπορούσαν να φτάσουν τη μέγιστη χωρητικότητα τις επόμενες εβδομάδες εάν ο αριθμός των λοιμώξεων δεν επιβραδυνθεί.

Βατικανό

Συναγερμός και στο Βατικανό. Άτομο που ζει με τον Πάπα Φραγκίσκο είναι θετικός στον ιό. Ανεβάζοντας στις 11 τις περιπτώσεις COVID-19 μεταξύ των Ελβετών Φρουρών που προστατεύουν τον Πάπα.

Γερμανία

Η Γερμανία, έχει δει ραγδαία αύξηση των τελευταίων ημερών. Το Σάββατο, το κέντρο ελέγχου ασθενειών της χώρας, το Ινστιτούτο Robert Koch, ανέφερε 7.830 κρούσματα τη νύχτα, ένα νέο ρεκόρ.

Όπως και οι περισσότερες χώρες, η Γερμανία προσπαθεί να διατηρήσει ανοιχτά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις.
Προσπαθώντας να εμποδίσει τους ανθρώπους να έρθουν σε στενή επαφή μεταξύ τους.

Η Γερμανία έχει καταγράψει συνολικά 356.387 περιπτώσεις κορονοϊού και 9.767 θανάτους.

Τσεχική Δημοκρατία

Στη γειτονική Τσεχική Δημοκρατία, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ξεπέρασε τις 10.000 για πρώτη φορά.

Φτάνοντας σε 11.105 την Παρασκευή, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 160.112 περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 1.283 θανάτων.

Παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα για την επιβράδυνση της αύξησης, ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πράιμουλα δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των θετικών δοκιμών για περίπου δύο εβδομάδες.

Διαφήμιση