Αρχική Περιβάλλον Το Ην. Βασίλειο υπέγραψε δέσμευση προστασίας της βιοποικιλότητας του

Το Ην. Βασίλειο υπέγραψε δέσμευση προστασίας της βιοποικιλότητας του

0
βιοποικιλότητα
Διαφήμιση

Tο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να προστατεύσει το 30% της γης του έως το 2030. Σε μια προσπάθεια προστασίας της βιοποικιλότητας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε προχθές τη δέσμευση. Ως μέρος της δέσμευσης των ηγετών για τη φύση. Μιας παγκόσμιας εκστρατείας που υποστηρίζεται από αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο.

Πάνω από 60 παγκόσμιοι ηγέτες την έχουν υπογράψει. Δεσμευόμενοι να καταπολεμήσουν τη ρύπανση, να εξαλείψουν τα πλαστικά απόβλητα από τους ωκεανούς και να ενθαρρύνουν βιώσιμες οικονομικές πολιτικές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα από τα πρώτα έθνη που περιγράφει το σχέδιο του για την επίτευξη του στόχου “30 έως 30”.

Που ξεκίνησε από την Εκστρατεία για τη Φύση νωρίτερα αυτό το έτος. Η εκστρατεία ζητά το 30% της γης του πλανήτη να χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή προκειμένου να σταματήσει η απώλεια άγριων ζώων. Καθώς και να ενισχυθεί η παγκόσμια οικονομία.

Επί του παρόντος, το 26% της γης στην Αγγλία είναι ήδη προστατευόμενη περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει υπάρχοντα εθνικά πάρκα και «Περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς». Κατά την επόμενη δεκαετία, 40.000 εκτάρια στην Αγγλία θα χαρακτηριστούν ως προστατευόμενη γη.

«Πρέπει να μετατρέψουμε αυτές τις λέξεις σε δράση. Να συμφωνήσουμε φιλόδοξους και δεσμευτικούς στόχους, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον υπογράφοντας τη δέσμευση.

Πρέπει να δράσουμε τώρα. Δεν μπορούμε να αντέξουμε ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Η απώλεια της βιοποικιλότητας συμβαίνει σήμερα. Και συμβαίνει με τρομακτικό ρυθμό. Χωρίς έλεγχο, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους μας.

Η εξαφάνιση είναι για πάντα. Οπότε η δράση μας πρέπει να είναι άμεση».

Στήριξη της παγκόσμιας αποκατάστασης της βιοποικιλότητας

Η δέσμευση των ηγετών για τη φύση στοχεύει στη στήριξη της παγκόσμιας αποκατάστασης της βιοποικιλότητας.
Αντιστρέφοντας το τρέχον ποσοστό απώλειας έως το 2030. Από το 1970 μόνο, οι παγκόσμιοι πληθυσμοί άγριας ζωής έχουν μειωθεί κατά 68%.

Η υπόσχεση αναθέτει στους παγκόσμιους ηγέτες δέκα επείγουσες ενέργειες. Όπως τη διασφάλιση βιώσιμης παραγωγής τροφίμων, τον τερματισμό των παράνομων συναλλαγών άγριων ζώων και τη χρήση φυσικών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί από ηγέτες από 64 χώρες. Συμπεριλαμβανομένων ολόκληρης της ΕΕ, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της Ινδίας και της Κόστα Ρίκα. Εκπροσωπούνται και οι έξι κατοικημένες ηπείρους, αν και μεγάλα έθνη όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Αυστραλία δεν έχουν ακόμη υπογράψει.

Διαφήμιση