Αρχική Περιβάλλον Το Facebook εγκαινιάζει το «Κέντρο Πληροφοριών για την Κλιματική Επιστήμη»

Το Facebook εγκαινιάζει το «Κέντρο Πληροφοριών για την Κλιματική Επιστήμη»

0
facebook
Διαφήμιση

Να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση μέσω social media για την αλλαγή του κλίματος, επιχειρεί το Facebook. Και δημιουργεί το Κέντρο Πληροφοριών για την Κλιματική Επιστήμη.

Ωστόσο περιβαλλοντικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η Greenpeace, αντιδρούν. Και λένε πως η δημοφιλής πλατφόρμα «παίρνει μόνο τα μισά μέτρα για σταματήσει την παραπληροφόρηση».

Το Κέντρο Πληροφοριών για την Κλιματική Επιστήμη

«Το κλίμα αλλάζει, αλλά υπάρχουν λύσεις. Δείτε τι λένε οι ειδικοί και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε».
Αυτό εμφανίζεται την τελευταία εβδομάδα στη ροή ειδήσεων του Facebook.

Κάνοντας κλικ στην ανάρτηση θα μεταβείτε σε μια σειρά από γεγονότα, άρθρα και “καθημερινές δράσεις” που σχετίζονται με την κλιματική κρίση.

Η σελίδα περιέχει πληροφορίες από αξιόπιστες επιστημονικές πηγές και τοπικές τάσεις δεδομένων για το κλίμα.

Καθώς και μια προτροπή να μοιραστεί μια φωτογραφία για την κλιματική αλλαγή με το hashtag #OurPlanetChallenge. Εάν το κάνουν 100.000 χρήστες, το Facebook είπε ότι θα έδινε 100.000 δολάρια στο Ίδρυμα Arbor Day.

facebook

Οι επικριτές

«Το Facebook παραδέχεται ότι η κλιματική παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του είναι ένα ανεξέλεγκτο πρόβλημα.

Αλλά παίρνει μόνο τα μισά μέτρα για να το σταματήσει, λέει μια κοινή δήλωση από ομάδες όπως η Greenpeace, οι Φίλοι της Γης και άλλοι.

Αυτή η νέα πολιτική είναι ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση παραπληροφόρησης του κλίματος που κρύβεται».

Οι επικριτές επεσήμαναν ότι η εισαγωγή αυτών των νέων μέτρων δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει ένα «κενό του κλίματος» στην πλατφόρμα.

Που χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της άρνησης αλλαγής του κλίματος ως «γνώμη». Και το καθιστά απαλλαγμένο από τον έλεγχο.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση, εκατοντάδες λογαριασμοί όπως των Greenpeace USA, Climate Hawks Vote και Rainforest Action Network τέθηκαν σε αναστολή.

Αυτό συνέβη αφότου φιλοξένησαν μια διαδικτυακή εκδήλωση τον περασμένο Μάιο. Διαμαρτυρόμενοι για έναν αγωγό φυσικού αερίου που θα διασχίσει την κυρίαρχη γη Wet’suwet’en στη Βρετανική Κολομβία.

https://twitter.com/LizOC/status/1308046870082662400

Εκπρόσωπος του Facebook είπε: «Τα συστήματά μας κατάργησαν κατά λάθος αυτούς τους λογαριασμούς και το περιεχόμενο. Έκτοτε έχουν αποκατασταθεί και καταργήσαμε τα όρια που επιβάλλονται σε αναγνωρισμένα προφίλ».

 

Διαφήμιση