Αρχική COVID-19 “Έξυπνος” βιοαισθητήρας στην μάχη ανίχνευσης του Covid-19

“Έξυπνος” βιοαισθητήρας στην μάχη ανίχνευσης του Covid-19

0
covid 19
Διαφήμιση

Ευρωπαίοι επιστήμονες εργάζονται ακούραστα για να βρουν τρόπους για να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη πανδημία Covid-19.

Στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας της Βαρκελώνης, η ομάδα της Λάουρα Λετσούγα επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος κατά του κορονοϊού αναπτύσσει έναν νανο-βιοαισθητήρα για την ταχεία ανίχνευση του Covid-19. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CoNVat.

Πρόκειται για μια συσκευή που λαμβάνει δείγμα σάλιου. Και μέσα σε λίγα λεπτά έχετε το αποτέλεσμα. Αν έχετε μολυνθεί ή όχι και την αξία του ιικού φορτίου που έχετε.

Ο απλός τρόπος χρήσης του σημαίνει ότι οι δοκιμές θα μπορούσαν να διεξαχθούν χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού.
Λειτουργεί συνδέοντας ένα βιολογικό παρασκεύασμα με ευαίσθητα στο φως τσιπ, για να συλλάβει δείγμα του ιού.

Η μέθοδος, αναπτύχθηκε αρχικά από το Πανεπιστήμιο Αιξ-Μασσαλίας. Και δρα αποτελεσματικά για την πρωτεΐνη Coronavirus-S.

Οι ερευνητές εισάγουν ανενεργές ενώσεις Covid στον βιοαισθητήρα. Οι δέσμες φωτός που εισάγονται στο τσιπ καταγράφουν την παρουσία και την ποσότητα ιών στο δείγμα.

Tο ευρωπαϊκό έργο CoNVat έχει προϋπολογισμό 2,54 εκατομμύρια ευρώ για έρευνα και καινοτομία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής.

Για το διετές έργο CoNVat, συνεργάζονται εξειδικευμένα κέντρα στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης , το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης , το Πανεπιστήμιο Αιξ-Μασσαλίας και το Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων της Ρώμης

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο βιοαισθητήρας θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του Covid-19. Αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην προστασία από νέες πανδημίες.

Διαφήμιση