Αρχική Ενέργεια Η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου από την ExxonMobil

Η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου από την ExxonMobil

0
ExxonMobile Stena Bulk
Φωτό: Exxonmobile.com
Διαφήμιση

Επιτυχής ήταν η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου από την Exxon Mobil. Η εταιρεία δοκίμασε επιτυχώς βιοκαύσιμο για τη πρόωση πλοίου της ναυτιλιακής εταιρείας Stena Bulk, κατά το bunkering στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Το θαλάσσιο βιοκαύσιμο που χρησιμοποιήθηκε έχει περιεκτικότητα θείου κατά 0,50%(VLSFO), το οποίο έχει λάβει την πιστοποίηση International Sustainability and Carbon Certification (ISCC).

40% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η θαλάσσια δοκιμή έδειξε ότι το θαλάσσιο βιοκαύσιμο, αφήνει κατά 40% περίπου λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με συμβατικό καύσιμο. Ενώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τροποποίηση, γεγονός που θα συμβάλει στην επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων από τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Αυτό συμβάλει και στην φιλοδοξία του International Maritime Organization να μειώσει τις ετήσιες GHG εκπομπές στη διεθνή ναυτιλία έως το 2050.

Ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ExxonMobil, το συγκεκριμένο βιοκαύσιμο πρόκειται να διατεθεί στην αγορά εντός ολίγων μηνών, αρχικά στο Ρότερνταμ. Ενώ στη συνέχεια αναμένεται περαιτέρω διανομή μέσω του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας.

Η θαλάσσια δοκιμή ήταν απαραίτητη προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν τεχνικά ζητήματα στη μηχανή του πλοίου από την κατανάλωση του. Ενώ, πραγματοποιήθηκε υπό πραγματικές συνθήκες και σε αυτή συμπεριλήφθηκε και η αξιολόγηση της αποθήκευσης, του χειρισμού και της επεξεργασίας του καυσίμου.

“Πιστεύουμε ότι τα βιοκαύσιμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να επιταχύνουν τη μείωση εκπομών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλία”, δήλωσε σχετικά ο Erik Hånell, Πρόεδρος και CEO της Stena Bulk.

“Η ανάπτυξη του βιοκαυσίμου της ExxonMobil είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ευρύτερη εμπορική χρήση καυσίμων χαμηλών σε άνθρακα και είμαστε χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος της θαλάσσιας δοκιμής, η οποία αποδείχτηκε επιτυχής. Το καύσιμο απέδωσε πολύ καλά και ενσωματώθηκε αδιόρατα στον τεχνικό και εμπορικό χειρισμό χωρίς καμία ανάγκη για τροποποιήσεις στη μηχανή ή επιπρόσθετες διαδικασίες, ενώ παράλληλα συνέβαλε σε σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα”, προσέθεσε.

Με πληροφορίες από exxonmobile.com

Διαφήμιση