Αρχική Διάστημα Πρόγραμμα ασφαλών δορυφορικών επικοινωνιών, ξεκίνησε η Κομισιόν

Πρόγραμμα ασφαλών δορυφορικών επικοινωνιών, ξεκίνησε η Κομισιόν

0
δορυφορικών
Διαφήμιση

Την έναρξη του προγράμματος ENTRUSTED (European Networking for satellite Telecommunication Roadmap for the governmental Users requiring Secure, inTeroperable, innovativE and standardiseD services), ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Που αποσκοπεί το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON-2020, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη ασφαλών δορυφορικών επικοινωνιών, για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε επίπεδο δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών.

Οι δορυφορικές επικοινωνίες (Satcom) είναι κρίσιμα στοιχεία. Για την άμυνα, την ασφάλεια, την ανθρωπιστική βοήθεια, την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης ή τις διπλωματικές επικοινωνίες.

Αποτελούν βασικό παράγοντα για πολιτικές και στρατιωτικές αποστολές/επιχειρήσεις. Ιδίως σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα με ελάχιστη ή καθόλου υποδομή.

Οι χρήστες αυτού του συστήματος είναι οι κυβερνητικοί φορείς ασφαλείας, όπως για παράδειγμα η αστυνομία, οι φορείς διαχείρισης των συνόρων, οι παράγοντες διαχείρισης κρίσεων και έκτακτης ανάγκης.

Η πρώτη φάση του προγράμματος

Στην πρώτη του φάση, το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 3 εκατ. και θα καταγράψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

Αυτές οι ανάγκες και απαιτήσεις θα αποτελέσουν το αντικείμενο του μελλοντικού προγράμματος GOVSATCOM.

Το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη και τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου, αυτόνομου και ασφαλούς ευρωπαϊκού δικτύου δορυφορικών επικοινωνιών για χρήση από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί η GSA (Global Navigation Satellite Systems Agency). Η Ελλάδα και η Κύπρος, μαζί με άλλες 10 χώρες, συμμετέχουν στην κοινοπραξία ως εκπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ENTRUSTED

 

Διαφήμιση