Αρχική Επιλεγμένα Οι μέλισσες εκπαιδεύονται σαν…σκύλοι και αυξάνουν την παραγωγή καλλιεργειών

Οι μέλισσες εκπαιδεύονται σαν…σκύλοι και αυξάνουν την παραγωγή καλλιεργειών

0
μέλισσες

Οι μέλισσες εκπαιδεύονται να μυρίζουν τους ηλίανθους. Σε μια προσπάθεια τόνωσης της παραγωγής των καλλιεργειών.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή ανακάλυψαν ότι οι μέλισσες θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν σαν σκύλοι. Μυρίζοντας αρώματα.
Κάτι που θα τις βοηθήσει να είναι πιο αποτελεσματικές κατά τη διαδικασία επικονίασης.

Σε μια αποικία μελισσών δόθηκε τροφή με συνθετική μυρωδιά που μιμείται τη μυρωδιά των ηλίανθων.
Οι μέλισσες επισκέπτονταν πιο συχνά τους ηλίανθους, οδηγώντας σε αξιοσημείωτη αύξηση της παραγωγής των καλλιεργειών.

μέλισσες

 

Καλά τα νέα και για άλλες καλλιέργειες

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι καλά νέα για άλλες καλλιέργειες που βασίζονται επίσης στη γονιμοποίηση. Η μέθοδος θα μπορούσε να λειτουργήσει για φυτά όπως τα μήλα ή τα αμύγδαλα, λένε οι επιστήμονες.

“Δείχνουμε ότι είναι δυνατόν να “ρυθμίσουμε” τις μέλισσες σε μια μυρωδιά μέσα στην αποικία, λέει ο Βάλτερ Φαρίνα, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Αυτή η εμπειρία τροποποιεί τις συμπεριφορές των μελισσών. Το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι ότι οι προτιμήσεις για τροφή για την καλλιέργεια-στόχο είναι παρατεταμένες και εντατικές. Προωθώντας σημαντικές αυξήσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών”.

μέλισσες

Μια μέλισσα δεν ξεχνά ποτέ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βάλτερ Φαρίνα και η ομάδα του έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη για τις μέλισσες.

Προηγουμένως οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μέλισσες είναι σε θέση να δημιουργήσουν μακροχρόνιες, σταθερές αναμνήσεις που σχετίζονται με τα αρώματα των τροφίμων που είχαν συναντήσει στη φωλιά.

Αυτές οι αναμνήσεις στη συνέχεια επηρέασαν τις επιλογές των μελισσών για το ποιες καλλιέργειες θα επισκέπτονταν στο μέλλον.

Ο Βάλτερ Φαρίνα, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την κατανόηση των αναμνήσεων κυψελών για να αναπτύξει τη νέα έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις τροφής.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να χειριστούν τις αναμνήσεις των μελισσών μέσα από την τεχνητή μυρωδιά του ηλίανθου.
Οδηγώντας τους να επιλέξουν ενεργά να επισκεφθούν περισσότερο τα ηλιοτρόπια.

Οι μέλισσες στη μελέτη έφεραν επίσης περισσότερη γύρη ηλίανθου στην κυψέλη τους.

“Μέσω αυτής της διαδικασίας, είναι δυνατό να προκαταλάβουμε τη δραστηριότητα της τροφής μελισσών, λέει ο Βάλτερ Φαρίνα. Και να αυξήσουμε σημαντικά τις αποδόσεις.

Με άλλα λόγια, οι υπηρεσίες επικονίασης μπορεί να βελτιωθούν σε καλλιέργειες που εξαρτώνται από επικονιαστές.
Χρησιμοποιώντας απλές μιμικές οσμές ως μέρος μιας στρατηγικής επικονίασης ακριβείας.”

Οι ηλίανθοι που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι αύξησαν την παραγωγή σπόρων τους από 29% σε 57%.

Η ερευνητική ομάδα εξετάζει τώρα πώς να εφαρμόσουν αυτά τα ευρήματα σε άλλες καλλιέργειες που εξαρτώνται από τη γονιμοποίηση.

Με τη χρήση μιμητικών οσμών, οι ερευνητές ελπίζουν να βελτιώσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα της επικονίασης.
Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να απειλεί τα επικονιαστικά έντομα όπως οι μέλισσες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here