Αρχική Πολιτισμός «Μαζί για το Παιδί»: Στήριξη μέσω καλλιτεχνικών δημιουργιών

«Μαζί για το Παιδί»: Στήριξη μέσω καλλιτεχνικών δημιουργιών

0
Κολλάζ έργων για ΔΤ 1200x800
Διαφήμιση

Την στήριξη της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», επιστράτευσαν ο Αλέξανδρος Δρακινός και ο Παναγιώτης Θεριανός, μέσο του εγχειρήματος τους «doyourpART».

Με αφορμή τον χρόνο που τους προσφέρθηκε στην περίοδο του lockdown, οι δύο νέοι αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν για καλό σκοπό και να βοηθήσουν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Αλέξανδρος Δρακινός και ο Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι της Σχολής Μωραΐτη, δημιούργησαν την πρωτοβουλία doyourpART. Πρόκειται για μια δημοπρασία περισσότερων από 60 έργων τέχνης φιλοτεχνημένων από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη (IB) τα οποία θα διατεθούν διαδικτυακά.

Όλα τα έσοδα της πώλησης τους θα ενισχύσουν τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός
Ο Αλέξανδρος Δρακινός και ο Παναγιώτης Θεριανός

Οι ίδιοι μιλούν για αυτό τους το εγχείρημα, τι τους ώθησε να το δημιουργήσουν ενώ επισημαίνουν πως ο Πολιτισμός και η Τέχνη έχουν ξεχωριστή δυναμική στο να ευαισθητοποιούν.

 

 

doyourpART mazigiatopaidi

Ένα εγχείρημα με έμπνευση και σκοπό

«Στόχος του doyourpART είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», επεσήμαναν σε δήλωση τους.

«Το εγχείρημα ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε μετά την πρώτη μας επαφή με την Ένωση, όπου εκφράσαμε τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε εθελοντικά. Συναντήσαμε θερμή υποδοχή και ενθάρρυνση να σκεφτούμε και να προτείνουμε δικές μας ιδέες για fundraising. Κατόπιν, η έμπνευση να «επιστρατεύσουμε» τη καλλιτεχνική δημιουργία ήρθε κάπως φυσικά αφού ήταν ένα μέσο εντός των δυνατοτήτων μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε. Πρόθεσή μας ήταν να κινητοποιηθούμε για να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες του κοινωνικού μας συνόλου εν μέσω μίας περιόδου όπως η πανδημία, κατά την οποία όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις κι εκείνοι δοκιμάζονται ακόμα περισσότερο», πρόσθεσαν.

Πόσα έργα θα διαθέσετε στην ηλεκτρονική δημοπρασία και ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτών;

Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε στους δύο νέους για την ποσότητα των έργων και τους δημιουργούς αυτών, δήλωσαν, «Στην ηλεκτρονική δημοπρασία θα διατεθούν 67 έργα. Οι δημιουργοί των έργων μας συμπεριλαμβάνουν μαθητές και αποφοίτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το εγχείρημά μας».

Διαφήμιση