Αρχική Ειδήσεις Μ. Πομπέο: “Βλέπουμε την Ελλάδα σαν έναν πυλώνα σταθερότητας”

Μ. Πομπέο: “Βλέπουμε την Ελλάδα σαν έναν πυλώνα σταθερότητας”

0
πομπεο
Διαφήμιση

“Έχουμε μια πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση και σας βλέπουμε σαν έναν πυλώνα σταθερότητας και έχουμε πολύ στενούς δεσμούς”.

Αυτό δήλωσε από την Σούδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη και ξεναγήθηκαν στην φρεγάτα «Σαλαμίς».

“Στην Κρήτη δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδας αλλά και η καρδιά της ανατολικής Μεσογείου, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Σούδα θα γίνει έδρα ελλιμενισμού του USS Hershel “Woody” Williams που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία των ΗΠΑ”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Τουρκία λέγοντας ότι συνεχίζει την ακραία ρητορική και για την Ελλάδα αλλά και στα νερά της Κύπρου.

Η ελληνική απάντηση σε όλες τις προκλήσεις δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι σε μια στιγμή που παλιοί εχθροί γίνονται φίλοι όπως το Ισραήλ με τα ΗΑΕ δεν γίνεται στην Μεσόγειο να σηκώνονται κύματα εχθρότητας.

Ο κ. Πομπέο στέκεται δίπλα μας και το διεθνές δίκαιο πρέπει να μένει σταθερή πυξίδα για όλους μας. Προσδοκούμε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διερευνητικές επαφές”, είπε ο πρωθυπουργός.
Και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος πιστεύοντας ότι τώρα έχει έρθει η σειρά της διπλωματίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε: “Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός με φιλοξένησε στο σπίτι του και περάσαμε όμορφα.

Ευχαριστώ κι εσένα και την Μαρέβα που ήσασταν τόσο καλοί οικοδεσπότες. Οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στο απόγειο τους”.

Ο κ. Πομπέο υπογράμμισε πως στην επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη θυμήθηκε την αναγκαία δουλειά που πρέπει να γίνει για τον αντισημιτισμό και να μάθουμε στα παιδιά μας το Ολοκαύτωμα.

 

Διαφήμιση