Αρχική COVID-19 Μ. Παγώνη: “Τοπικά lockdown στην Αττική αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων”

Μ. Παγώνη: “Τοπικά lockdown στην Αττική αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων”

0
κορονοϊός

Για τοπικά lockdown στην Αττική αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και σε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 αν χρειαστεί. Όπως τόνισε η Αττική έχει το πρόβλημα.

Οι παράμετροι ανησυχίας

“Οι 79 διασωληνωμένοι -από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα- ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλευομένων και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες”.

Η κ.Παγώνη υπογράμμισε πως υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας. Και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν. 

Περαιτέρω παρεμβάσεις

Σύμφωνα με την κ.Παγώνη, πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις. Μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού. Σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο.

“Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας”, πρόσθεσε. Επεσήμανε δε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε-βγάλε.

“Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες”

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες. Και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις.
“Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα”, είπε.

Παράλληλα τόνισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ. Και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα να γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορονοϊό και γρίπη. Διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει.

“Τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου πρώτα οι ευπαθείς ομπάδες και μετά σιγα σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες”, είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here