Αρχική Ευζωία Η Λέρος και επίσημα φιλικός για ποδηλάτες προορισμός

Η Λέρος και επίσημα φιλικός για ποδηλάτες προορισμός

0
Λέρος ποδήλατο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης και προβολής του Δήμου Λέρου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες (Bike Friendly Destination).

Στόχος, είναι επέκταση της τουριστικής περιόδου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας. Και η εδραίωση ως νησί ως Ποδηλατικός Προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διαδικασία πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λέρου.
Τα μέλη του οποίου καταβάλουν σκληρή δουλειά, Συντηρώντας παλιές και νέες περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές.

Λέρος, ιδανικός προορισμός, για…ορθοπεταλιές

Για όσους αγαπούν τις ορθοπεταλιές, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός.

  • Εντός του οικιστικού συνόλου Μερικιά – Λακκί – Τεμένια – Ξηρόκαμπος, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα δύσκολες διαδρομές για τους επισκέπτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο.
  • Στις περιοχές Πλατάνου – Παντελίου – Αγ. Μαρίνας, υπάρχουν ανηφορικές διαδρομές, οι οποίες όμως ανταμείβουν τους επισκέπτες με την υπέροχη θέα.
  • Στους οικισμούς Αλίντων – Κριθωνίου – Καμάρας – Γούρνας, οι σχετικά επίπεδες διαδρομές καθιστούν το ποδήλατο ως ιδανικό εναλλακτικό μεταφορικό μέσο.
    Από τα Άλιντα – Καμάρα – Αγ. Ισίδωρος μέχρι το Παρθένι και το Μπλεφούτι, η διαδρομή είναι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και αποζημιώνει τον ποδηλάτη με τις πεντακάθαρες παραλίες (Αγ. Κιουρά – Μπλεφούτι) που υπάρχουν στο τέλος της διαδρομής.

Για τους λάτρεις του Mountain bike, η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους καθιστά τη Λέρο ως έναν σημαντικό προορισμό για αυτό το άθλημα.

Στο νησί υπάρχουν καταπληκτικές διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, που προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και υπέροχη εμπειρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here